Σεισμός στη Συρία: Ελπίδα στα ερείπια – Χιλιάδες ζητούν να υιοθετήσουν διασωθέν βρέφος

Σεισμός στη Συρία: Ελπίδα στα ερείπια – Χιλιάδες ζητούν να υιοθετήσουν διασωθέν βρέφος

Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η είδηση της γέννησης της μικρής Αγιά που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας που άφησε χιλιάδες νεκρούς σε Συρία και Τουρκία.

Η Αγιά -που σημαίνει θαύμα στα αραβική – ήταν ακόμα ενωμένη με τη νεκρή μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου όταν απεγκλωβίστηκε από τα διασωστικά συνεργεία, ωστόσο πέρα από τη μητέρα της, έχασε όλη της την οικογένεια από τον σεισμό, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα και τα τέσσερα αδέρφια της.

Μέχρι στιγμής το βρέφος νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε σχεδόν ετοιμοθάνατη, με πολλαπλά τραύματα, χαμηλή θερμοκρασία και σοβαρή δύσπνοια.

Χιλιάδες άνθρωποι στα social media έχουν ήδη ζητήσει να μάθουν λεπτομέρειες, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την υιοθεσία της. «Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της χαρίσω μια αξιοπρεπή ζωή», έγραψε ένας άνδρας στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Καλίντ Ατιά, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι έχει λάβει δεκάδες κλήσεις από ανθρώπους από όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν την Aya. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η γυναίκα του θηλάζει τη μικρή μέχρι να βρει ένα σπίτι, ενώ και οι ίδιοι έχουν μία κόρη τεσσάρων μηνών.

Πηγή: ABC, CNN, dpa

Διαβάστε επίσης:

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Διέσωσαν 40χρονη γυναίκα – Ήταν εγκλωβισμένη επί 104 ώρες στα συντρίμμια

Σεισμοί Τουρκία – Συρία: Τουλάχιστον 21.600 νεκροί – Μάχη με τον χρόνο για επιζώντες – «Καμπανάκι» για χολέρα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter