Σεισμός στην Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από την ισχυρή δόνηση

Σεισμός στην Εύβοια: Έσπασαν τζαμαρίες από την ισχυρή δόνηση

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην Εύβοια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,9 βαθμών με επίκεντρο τον Πισσώνα, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε τζαμαρίες.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να φοβηθούν και να βγουν στους δρόμους αυτή την ώρα είμαστε σε επιφυλακή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγράψουμε ζημιές. Για την ώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι έχουν σπάσει τζαμαρίες», είπε ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr. Ωστόσο επισήμανε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ είναι σε συνοχή επικοινωνία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας – Ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα

Ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο evima.gr δήλωσε ότι μεταβαίνει στην περιοχή ο οποίος τόνισε ότι αυτός ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τους προηγούμενους.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην Εύβοια. «Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και ένταση, κουνηθήκαμε πολύ», ανέφερε κάτοικος της Χαλκίδας στο documentonews.gr, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες η σεισμική δόνηση συνοδεύτηκε από έντονο θόρυβο.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 2:30 το μεσημέρι της Τετάρτης σημειώθηκε νέος σεισμός έντασης 2,4 Ρίχτερ με επίκεντρο ανατολικά του κύριου σεισμού.

Αμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ζητά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος προχώρησε σε παρέμβαση λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση στα Ψαχνά Ευβοίας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για νέα εστία, που διαφέρει από εκείνη της Νότιας Εύβοιας η οποία παρουσίασε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή των Νέων Στύρων, προτείνοντας επίσης την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου.

«Σεισμός μεγέθους 5,0 στα Ψαχνά Κεντρικής Εύβοιας. Νέα εστία, όχι εκείνη της Νότιας Εύβοιας. Είχε ενεργοποιηθεί και το 2003. Προτείνω άμεση σύγκλιση της Επιτροπής εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Με πληροφορίες από evima.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter