Σεισμός στην Ινδονησία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Σεισμός στην Ινδονησία: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών

Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες όσο περνούν οι ώρες και τα σωστικά συνεργεία ερευνούν τα χτίσματα που έχουν καταρρεύσει, από τον σεισμό των 5,6 βαθμών Ρίχτερ που έπληξε την επαρχία της Δυτικής Ιάβας, στην Ινδονησία.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτης της περιοχής, ο αριθμός των νεκρών εκτοξεύτηκε στους 162, ενώ προηγούμενος απολογισμός μιλούσε για 62 νεκρούς. Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο, Kompas.com, η πλειονότητα των νεκρών είναι παιδιά, καθώς ο σεισμός βρήκε τα παιδιά στα θρησκευτικά οικοτροφεία.

Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν κατακλυστεί από τραυματίες ενώ νέοι συνεχίζουν να καταφθάνουν συνεχώς. Έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κυβερνήτη, στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι 326 άνθρωποι ενώ έχουν εκτοπιστεί 13.784.

Πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται ακόμη και σε πάρκινγκ νοσοκομείου, ορισμένα από αυτά κάτω από μια σκηνή έκτακτης ανάγκης. Σε άλλα σημεία της περιοχής, οι κάτοικοι συνωστίζονταν σε στρώματα σε ανοιχτά χωράφια ή σε σκηνές, ενώ τα κτίρια γύρω τους είχαν μετατραπεί σε ερείπια.

Περισσότερα από 2.345 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές σε ποσοστό 60 έως και 100%.

«Υπάρχουν κάτοικοι που έχουν παγιδευτεί σε απομονωμένα σημεία … οπότε υποθέτουμε ότι ο αριθμός των τραυματιών και των νεκρών θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε ο κυβερνήτης της Δυτικής Ιάβας Ριντβάν Καμίλ. Ο Ριντβάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεδομένου ότι πολλά κτίρια έχουν καταρρεύσει, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ινδονησία εκτείνεται στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες του φλοιού της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter