Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Αποχωρεί από την πολιτική ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP

Σελαχατίν Ντεμιρτάς: Αποχωρεί από την πολιτική ο φυλακισμένος πρώην ηγέτης του HDP

Την απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική ανακοίνωσε ο φυλακισμένος πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP της Τουρκίας, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από τον λαό μας που δεν μπορέσαμε να φέρουμε σε πέρας μια πολιτική αντάξιά του», δήλωσε ο πρώην ηγέτης του HDP Σελαχατίν Ντεμιρτάς στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Artigercek από τη φυλακή της Αδριανούπολης όπου κρατείται, στη βορειοδυτική Τουρκία.

«Αν και θα συνεχίσω τον αγώνα μου με αντίσταση από τη φυλακή όπως και όλοι οι σύντροφοί μου, αποσύρομαι από την ενεργό πολιτική σε αυτό το στάδιο».

Ο Ντεμιρτάς ήταν συμπρόεδρος του HDP από το 2014 μέχρι το 2018. Παρότι έγκλειστος στη φυλακή από το 2016, παρέμεινε μια σημαντική πολιτική φυσιογνωμία στην τουρκική πολιτική σκηνή, εκδίδοντας καθημερινά πολιτικά μηνύματα μέσω του λογαριασμού του στο Twitter στους περισσότερους από δύο εκατομμύρια ακολούθους του.

Το HDP και οι σύμμαχοί του δεν πρότειναν κάποιον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές και υποστήριξαν τον κύριο υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Στον δεύτερο γύρο της 28ης Μαΐου, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε το 52,2% των ψήφων, παρατείνοντας την 20ετή παραμονή του στην εξουσία. Ο Κιλιτσντάρογλου πήρε 47,8%.

Πηγή: AFP, Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter