Ζήτημα αξιοπιστίας με self tests: Θετικότητα μόλις 0,3%, όταν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ δίνουν πάνω από 5%!

Ζήτημα αξιοπιστίας με self tests: Θετικότητα μόλις 0,3%, όταν οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ δίνουν πάνω από 5%!

Μια γεύση του πόσο «αξιόπιστη» είναι η συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων των self test παίρνουμε σήμερα με τα συνολικά στοιχεία όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στην πλατφόρμα self testing.gov.gr.

Συγκεκριμένα με βάση τις καταχωρίσεις που έχουν γίνει από μαθητές και εκπαιδευτικούς, προκύπτει ποσοστό θετικότητας μόλις 0,27%, εντελώς αναντίστοιχο με όλες τους ημερήσιους δειγματοληπτικούς ελέγχους στην Αττική που κυμαίνονται στο 5% περίπου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τα self test έχουν διαγνωστεί από το πρωί, θετικοί 236 μαθητές και 172 εκπαιδευτικοί και άτομα του βοηθητικού προσωπικού. Οι 408 χαρακτηρίζονται δυνητικά νοσούντες και θα πραγματοποιήσουν μοριακό τεστ.

Παράλληλα, τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι 98.965 μαθητές δήλωσαν αρνητικό self test, ενώ 50.887 ήταν τα αρνητικά εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού.

Σχολιάζοντας νωρίτερα την διαφαινόμενη τάση ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και γιατρός στο Κρατικό Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου, σημείωσε μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο twitter:

«Μιλάμε για τσίρκο.. αυτές τις μέρες όποτε γίνεται τυχαίος δειγματολειπτικός έλεγχος με rapid tests στην Αττική βγάζει θετικότητα 5% και πάνω»!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter