Self tests: Ο Κοντοζαμάνης μίλησε για «αναστάτωση» και προανήγγειλε παραλαβή ατομικών συσκευασιών

Self tests: Ο Κοντοζαμάνης μίλησε για «αναστάτωση» και προανήγγειλε παραλαβή ατομικών συσκευασιών

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχθεί εμμέσως το «επιτελικό» μπάχαλο που επικράτησε σχετικά με την αποστολή συσκευασιών με 25 τεμάχια self tests και όχι ατομικών, όπως ανέφερε η σχετική προκήρυξη, στα φαρμακεία της χώρας, με τους φαρμακοποιούς να αντιδρούν εντόνως. «Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών», είχε υπογραμμίσει στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας πως: «πράγματι, υπήρξε μια αναστάτωση με τις πρώτες παρτίδες των self-test που έχουμε παραλάβει», προαναγγέλλοντας επίσης ότι: «οι επόμενες παρτίδες και τα επόμενα τεστ τα οποία θα παραλάβουμε, θα είναι σεατομικές συσκευασίες και θα είναι ακόμα πιο εύκολη η δουλειά όλων μας».

Διαβάστε επίσης: Νέο σκάνδαλο με τα self test: Αντί για ατομικά, έφτασαν στα φαρμακεία συσκευασίες 25 τεμαχίων

Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα για το νέο σκάνδαλο με τα self test

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι στην Ελλάδα θα είναι από την Παρασκευή διαθέσιμα 700.000 self tests, ενώ υπογράμμισε ότι η πλατφόρμα self-testing.gov.gr είναι μεν στον αέρα, αλλά η φόρμα δήλωσης του αποτελέσματος των self tests θα είναι λειτουργική από την Κυριακή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter