Σεμινάριο επικοινωνίας & οργάνωσης παραγωγής: «Από την ιδέα στην πράξη» με τον Μελαχρινό Βελέντζα

Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Πώς επικοινωνώ την ιδέα μου / την παράστασή μου; Πώς οργανώνω την παραγωγή μου; Πώς περνάω από την ιδέα στην πράξη; Πώς πετυχαίνω την «από στόμα σε στόμα» διάδοση αυτού που κάνω;

Ο Μελαχρινός Βελέντζας (ηθοποιός, πιανίστας, επικοινωνιολόγος και καλλιτεχνικός παραγωγός) σ’ ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο με θέμα την επικοινωνία μιας παράστασης και την οργάνωση παραγωγής. Δύο τομείς άκρως απαραίτητοι για κάθε καλλιτέχνη, κάθε ομάδα και εν γένει κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να κάνει την ιδέα του πράξη.

Βασικοί άξονες του σεμιναρίου είναι ο σχεδιασμός και προγραμματισμός της ιδέας από το μηδέν, η σημασία της δημιουργίας ομάδας καθώς και ο ρόλος του οράματος από την αρχή της διαδικασίας μέχρι την υλοποίηση.

Μέσα από πρακτικά παραδείγματα της πορείας της sold-out παράστασης Lemon από το 2018 μέχρι σήμερα, θα επικεντρωθούμε στα χρήσιμα εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επικοινωνία και την οργάνωση παραγωγής προσαρμόζοντάς τα στις ανάγκες των συμμετεχόντων και τις δικές τους ιδέες και επιθυμίες.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε καλλιτεχνικές ομάδες

Σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, φωτογράφους και σε οποιονδήποτε συντελεστή ενός πολιτιστικού γεγονότος

Σε θεατρολόγους

Σε θεατρικούς παραγωγούς

Σε υπεύθυνους επικοινωνίας & δημοσιογράφους που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους μ’ ένα διαφορετικό τρόπο

Σε φοιτητές και αποφοίτους τμημάτων ΜΜΕ, Επικοινωνίας, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων, Πολιτιστικής Διαχείρισης, Θεατρικών Σπουδών

Σε όλους όσοι εργάζονται στον τομέα του Πολιτισμού

Σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να κάνει την ιδέα του πράξη.

Το πολυσυλλεκτικό αυτό σεμινάριο και η διαδραστική μέθοδος διδασκαλίας συνδυάζει με ευφάνταστο τρόπο, στοιχεία από το θέατρο, τη μουσική και τις επιστήμες της επικοινωνίας αλλά και της πολιτιστικής διαχείρισης.

Χρήσιμες πληροφορίες

Ημέρες: Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Ώρες: 12:00 – 16:00 | Συνολική διάρκεια: 8 ώρες

Χώρος διεξαγωγής: PLAYGROUND for the arts | Βουτσαρά 4-6, Βοτανικός 118 55

Yποβολή συμμετοχών: https://forms.gle/z1WzuSFtZ6wftSa86 |

Προθεσμία: Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

Κόστος: 90 ευρώ (+ΦΠΑ)

Early bird: 70 ευρώ (+ΦΠΑ) | Μέχρι Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Για ομάδες 3 ατόμων και άνω ισχύει η τιμή των 70 ευρώ (+ΦΠΑ)

Για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης κατόπιν συνεννόησης

Πληροφορίες: 6977 77 38 75 & και στο email experimentoproductions@gmail.com

Facebook event: http://bit.do/fJJt8

Facebook: https://www.facebook.com/experimento.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/lemon_experimento/

*Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Βιογραφικό

Ο Μελαχρινός Βελέντζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα των Μ.Μ.Ε. Πολιτιστική Διαχείριση (Πάντειο Πανεπιστήμιο), ενώ το 2013 σπούδασε με υποτροφία στο μεταπτυχιακό τμήμα Marketing, Consumption & Society (Limerick, Ιρλανδία). Στη συνέχεια παρουσίασε στον Καναδά (Carleton University) τη διπλωματική του εργασία με θέμα Η λειτουργία της μουσικής στη διαφήμιση. Η σχέση του με τη μουσική και το πιάνο ξεκίνησε στην ηλικία των έξι ετών με κλασσικές σπουδές και ανώτερα θεωρητικά που συνεχίστηκαν με μαθήματα jazz αυτοσχεδιασμού και αρμονίας. Έχει εργαστεί σε πολιτιστικούς χώρους δημιουργώντας και αναπτύσσοντας την ταυτότητά τους. Στο θέατρο εργάζεται ως ηθοποιός και μουσικός έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Θωμά Μοσχόπουλο, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Ελένη Σκότη κ.α. Το 2018 ίδρυσε το ανεξάρτητο δίκτυο καλλιτεχνικής έρευνας και παραγωγής, τους Experimento. Τo Lemon, η πρώτη του παραγωγή, ταξιδεύει ως site-specific παράσταση και παρουσιάζεται πότε στη στεριά, πότε στη θάλασσα και πότε κάπου ανάμεσα αναδεικνύοντας το moto Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές και προτείνοντας ένα μοντέλο ανεξάρτητης παραγωγής και πολιτιστικής αποκέντρωσης. Εισηγείται κύκλους σεμιναρίων με επίκεντρο την επικοινωνία και την οργάνωση παραγωγής. Δεν πιστεύει στην εξειδίκευση, αλλά στη σφαιρική προσέγγιση των πραγμάτων, μια διαδικασία που απελευθερώνει το άτομο και τις δυνατότητές του. Τέλος, δεν πιστεύει στους τίτλους και τις ταμπέλες: είμαστε ό,τι φέρουμε μέσα μας. Άλλωστε, το όνομά του είναι Μελαχρινός, αλλά μελαχρινός δεν είναι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.