Σεμινάριο για το VAR στους διαιτητές

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας διοργανώνει από σήμερα μέχρι την Παρασκευή το πρώτο σεμινάριο Video Assistant Referee για τους ρέφερι της Σούπερ Λίγκας, καθώς στόχος της ΕΠΟ είναι το συγκεκριμένο σύστημα να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει από την 1η αγωνιστική του επόμενου πρωταθλήματος.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι:

1) Η παρουσίαση του τεχνολογικού εξοπλισμού,

2) Η απόκτηση εξοικείωσης αναφορικά με τη λειτουργία του εξομοιωτή και του λοιπού εξοπλισμού,

3) Η ενημέρωση για νεώτερες κατευθύνσεις σχετικά με το Πρωτόκολλο χρήσης VAR,

4) Η εξάσκηση με εξομοιωτή και

5) Η πραγματοποίηση πρακτικών με Online VAR ασκήσεις στο γήπεδο.

Για την εκπαίδευση των διαιτητών και των βοηθών στο VAR απαιτείται σημαντικός χρόνος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του συστήματος, ειδικότερα σε σύνθετες ή κομβικές φάσεις αγώνων, όπου οι διαιτητές θα κληθούν κάτω από συνθήκες πίεσης να επανεξετάσουν τις περιπτώσεις αυτές.

Η ΕΠΟ σε δελτίο τύπου αναφέρει ότι “η επίτευξη υψηλού επιπέδου ακρίβειας για τον προσδιορισμό του κατά πόσον μια απόφαση θα επανεξεταστεί, καθώς και η ελαχιστοποίηση του χρόνου που απαιτείται για την επανεξέταση αυτή, χωρίς να επηρεάζεται η ακρίβεια, είναι τα σημαντικότερα ζητήματα της συγκεκριμένης εκπαίδευσης”.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.