Σεντένο: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Σεντένο: Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Στο Eurogroup του Ιουνίου θα υπάρξει συνολική συμφωνία για την έξοδο από το πρόγραμμα όπως επιβεβαιώθηκε, από τον πρόεδρο του Eurogroup Μάριο Σεντένο, μετά το τέλος της άτυπης συνεδρίασης των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ στη Σόφια. Παράλληλα ανέφερε πως έχει λάβει θετική αναφορά από τους θεσμούς για την μέχρι τώρα εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

«Τον Ιούνιο οι υπουργοί θα αποφασίσουν επί όλων των στοιχείων, που θα διευκολύνουν την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα» σημείωσε ο Σεντένο, στη συνέντευξη Τύπου, ενώ γνωστοποίησε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Μαΐου για την τέταρτη αξιολόγηση με στόχο να επιτύχουν συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (SLA).

Παράλληλα ανέφερε πως έχει λάβει θετική αναφορά από τους θεσμούς για την μέχρι τώρα εφαρμογή των προαπαιτούμενων, ενώ την ίδια ώρα το Eurogroup χαιρέτισε τα στοιχεία για το πρωτογενές και το δημοσιονομικό πλεόνασμα που ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα η Eurostat με το Μάριο Σεντένο να κάνει λόγο για «ενθαρρυντικά» στοιχεία, ειδικά σε σχέση με την εικόνα που παρουσίαζε η Ελλάδα στο παρελθόν.

Σε ό,τι αφορά την στρατηγική ανάπτυξης που παρουσίασε σήμερα η Ελλάδα, ο πρόεδρος του Eurogroup μίλησε με θετικά λόγια, σημειώνοντας ότι αντικατοπτρίζει την «κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα που είναι «σημαντική» για την ανάκαμψη.

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι για την μεταμνημονιακή εποχή, η Ελλάδα ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί κάποιο «διάδοχο» πρόγραμμα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη βάση των προτάσεων της Επιτροπής για μια «ενισχυμένη» εποπτεία.

Οι συζητήσεις αυτές θα συμπεριλάβουν και την ελάφρυνση του χρέους προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνολική συμφωνία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα στο Eurogroup του Ιουνίου.

Ερωτηθείς για το «μαξιλάρι ρευστότητας» σημείωσε πως στόχος είναι να μπορεί να στηρίξει τις ανάγκες της Ελλάδας για 18 μήνες μετά την έξοδο. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter