«Σεντράρει» iefimerida, ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Βούτσης για τα δήθεν αναδρομικά των βουλευτών

«Σεντράρει» iefimerida, ΝΔ και ΔΗΣΥ ο Βούτσης για τα δήθεν αναδρομικά των βουλευτών

«Ανοησίες» και «κατασκευάσματα πολιτικής και επιστημονικής ακροβασίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής το δημοσίευμα του iefimerida.gr αλλά και τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με τις οποίες έσπευσαν να τονίσουν ότι δεν θα διεκδικήσουν αναδρομικά που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένο δημοσίευμα του iefimerida.gr για το ενδεχόμενο διεκδίκησης αναδρομικών από τους βουλευτές με αφορμή την τροπολογία που υπερψηφίστηκε για την εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, ακαδημαϊκούς, γιατρούς κοκ και τις δηλώσεις στελεχών ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι δεν προτίθενται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται καν τέτοιο ζήτημα.

«Πρόκειται για επιστημονική και πολιτική ακροβασία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, περιγράφοντας το δημοσίευμα και τις δηλώσεις ως «ανοησία». «Θα μπορούσαν τα κόμματα πριν βγάλουν ανακοίνωση να απευθυνθούν στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι συστηματάκι κατά πλήρη συνεννόηση για να βγει αυτό το πράγμα, για δημιουργία εντυπώσεων. Σιγά να μην υπάρξει κανείς που θα πει αυτοί οι καλοί άνθρωποι του παλιού πολιτικού συστήματος παραιτούνται από τα αναδρομικά και ήρθαν οι αριστεροί να τα αρπάξουν. Ανοησίες…».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε στοιχεία από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής βάσει των οποίων δεν υπάρχει κανένα νομικό περιθώριο διεκδίκησης αναδρομικών από τους βουλευτές με αφορμή την πρόσφατα ψηφισθείσα τροπολογία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter