Σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών της γυμναστικής στις ΗΠΑ!

Σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών της γυμναστικής στις ΗΠΑ!

Η εφημερίδα «Indianapolis Star» μετά από έρευνα εννέα μηνών προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις που εμπλέκουν την Αθλητική Ομοσπονδία.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών η αποκάλυψη της εφημερίδας «Indianapolis Star» πως τουλάχιστον 368 αθλήτριες της γυμναστικής έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά τα τελευταία 20 χρόνια! Η εφημερίδα μετά από έρευνα εννέα μηνών, μετά από σχετικές καταγγελίες, προχώρησε σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την κακοποίηση νεαρών, κυρίως, αθλητριών από προπονητές και παράγοντες γυμναστικών συλλόγων σε όλη την επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μάλιστα η «Star» κατηγόρησε την ομοσπονδία του αθλήματος πως συγκάλυψε την όλη υπόθεση. Παράγοντες της ομοσπονδίας ήταν γνώστες, τα τελευταία χρόνια, των υποθέσεων κακοποίησης παιδιών, αλλά προτίμησε να τις συγκαλύψει, για να μην ξεσπάσει σκάνδαλο. Αντί να δημοσιοποιήσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες στους θύτες, προτίμησε να «θάψει» τις καταγγελίες, μεταθέτοντας, απλά, προπονητές και παράγοντες σε άλλες ομάδες και προπονητικά κέντρα, ώστε να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Αρκετές από τις αθλήτριες απογοητεύτηκαν από τη στάση της ομοσπονδίας, καθώς η διοίκηση της προτίμησε να καλύψει το σκάνδαλο, αντί να αποδώσει ευθύνες και να ζητήσει τη συνδρομή της δικαιοσύνης για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ινδιανάπολις. Από την πλευρά της η ομοσπονδία διέψευσε το δημοσίευμα και ανακοίνωσε πως δεν είχε γνώση των καταγγελιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter