Σεούλ: Κλείνουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού – Επιστροφή στα διαδικτυακά μαθήματα

Σεούλ: Κλείνουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού – Επιστροφή στα διαδικτυακά μαθήματα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν από τα περισσότερα σχολεία στη Σεούλ και τις γύρω περιοχές να κλείσουν και να επιστρέψουν στα διαδικτυακά μαθήματα, στο πλαίσιο των τελευταίων προληπτικών μέτρων που λαμβάνουν για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα μεσάνυκτα 280 νέα κρούσματα covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη Νότια Κορέα σε 17.945, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 310.

Με τα περισσότερα κρούσματα να επικεντρώνονται στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα ενός νέου κύματος της covid-19 σε εθνικό επίπεδο και για τον λόγο αυτό ζήτησαν από τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους.

Όλοι οι μαθητές, με εξαίρεση όσους πηγαίνουν στην τελευταία τάξη του λυκείου, στις πόλεις Σεούλ και Ιντσεόν αλλά και στην επαρχία Γκεονγκί θα κάνουν μόνο διαδικτυακά μαθήματα ως τις 11 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Η έναρξη του εαρινού εξαμήνου έχει αναβληθεί πολλές φορές από τον Μάρτιο, όμως καθώς τα νέα κρούσματα μειώνονταν σημαντικά μετά την κορύφωση του Φεβρουαρίου, τα περισσότερα σχολεία στη Νότια Κορέα άνοιξαν σταδιακά μεταξύ της 20ης Μαΐου και της 1ης Ιουνίου.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 150 μαθητές και 43 εργαζόμενοι σε σχολεία έχουν βρεθεί θετικοί στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, εξήγησε ο υπουργός Παιδείας Γιου Έουν- χάε.

Χθες Δευτέρα οι αρχές της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους για πρώτη φορά, ενώ έχουν κλείσει εκκλησίες, νυχτερινά κέντρα, μπαρ καραόκε και μπαρ.

Εξάλλου σήμερα ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ- χου ζήτησε από χιλιάδες γιατρούς που πραγματοποιούν απεργία να επιστρέψουν στην εργασία τους. «Ζητάμε από το ιατρικό προσωπικό να επιστρέψει αμέσως στην εργασία του όπου αναμένουν ασθενείς», τόνισε.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών στις ιατρικές σχολές κατά 4.000 τα επόμενα 10 χρόνια.

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας αναφέρει ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για κρίσης της δημόσιας υγείας, όπως η επιδημία του κορονοϊού, όμως οι ιατρικές ενώσεις απαντούν ότι με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν μεν οι γιατροί, αλλά δεν θα επιλυθούν συστημικά προβλήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter