Νότια Κορέα: Θρήνος για την τραγωδία στη Σεούλ και «πυρά» κατά αστυνομίας και κυβέρνησης

Νότια Κορέα: Θρήνος για την τραγωδία στη Σεούλ και «πυρά» κατά αστυνομίας και κυβέρνησης

«Δριμύ κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας από συγγενείς θυμάτων αλλά και απλούς πολίτες της Νότιας Κορέας, με αφορμή το μακελειό σε προάστιο της Σεούλ, όπου σημειώθηκε πολύνεκρο ποδοπάτημα με εκατοντάδες νεκρούς.

«Κατοικώ στην Ιταβεόν εδώ και δέκα χρόνια και βλέπω γιορτές για το Halloween κάθε χρόνο, αλλά η χθεσινή είχε προσελκύσει πολύ περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες», ανέφερε πολίτης στο Twitter, κάνοντας λόγο για πλήρη απουσία μέτρων ελέγχου.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση απάντησε ότι το ποδοπάτημα «δεν ήταν ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να λυθεί με την ανάπτυξη αστυνομικών ή πυροσβεστών», όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λι Σανγκ-μιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Κυριακή.

Διαβάστε επίσης: Σεούλ: Εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε εκδήλωση – Κηρύχθηκε εθνικό πένθος, σοκαριστικές μαρτυρίες (Photos)

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος Γιουν ζήτησε να υιοθετηθούν μέτρα ασφαλείας για τις μη οργανωμένες μεγάλες συγκεντρώσεις.

Από την πλευρά του ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ- σου δεσμεύθηκε ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα και οι αρχές επεσήμαναν ότι έχουν επικεντρωθεί στην αναπαράσταση των γεγονότων που οδήγησαν στο ποδοπάτημα και ότι εξετάζουν αν κάποιος ευθύνεται για αυτό.

«Εξετάζουμε τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης για να εντοπίσουμε την ακριβή αιτία του δυστυχήματος», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της αστυνομίας, ο Ναμ Γκου-ζουν.

«Θα συνεχίσουμε να ανακρίνουμε αυτόπτες μάρτυρες, περιλαμβανομένων εργαζομένων στα κοντινά καταστήματα», πρόσθεσε.

Στη Νότια Κορέα ξεκίνησε σήμερα μία εβδομάδα εθνικού πένθους. Πολλές συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, ενώ οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter