ΣΕΠΕ: «Καμπάνα» 35.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα

ΣΕΠΕ: «Καμπάνα» 35.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα

Με πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ… φιλοδώρησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Αιτία η διαπίστωση ότι η Τράπεζα προέβη σε παράβαση της εργατικής νομοθεσίας και της Επιχειρησιακής Σύμβασης που βρίσκεται σε ισχύ, μη χορηγώντας το επίδομα προγραμματιστών – αναλυτών στους εργαζόμενους που προέρχονται από την ETHNODATA. 

15 εξ αυτών κατέθεσαν προσφυγή στο ΣΕΠΕ, καταγγέλλοντας ότι η τράπεζα δεν τους είχε εντάξει στις διατάξεις της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με συνέπεια να χάνουν τα παραπάνω επιδόματα. Η προσφυγή έγινε στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο οικείο υποκατάστημα του ΣΕΠΕ.

Έπειτα από την εκδίκαση της Εργατικής Διαφοράς στις 6 Φεβρουαρίου 2017, το ΣΕΠΕ επέβαλλε πρόστιμο στην ΕτΕ για την παράβαση και καλεί την εταιρεία να καταβάλλει το αναφερόμενο επίδομα στους προσφεύγοντες, από την 1η Απριλίου 2015 και εφεξής.

Η επιβολή της νομιμότητας και η καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες για το Υπουργείο Εργασίας. Το ΣΕΠΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην διστάζουν να προβαίνουν σε καταγγελίες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Καλεί επίσης και τους εργοδότες, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου, να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δεν θα δείξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.  

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter