Σεπόλια: Μαζική πορεία κατοίκων κατά trafficking και εγκλήματος στα Τέμπη

Σεπόλια: Μαζική πορεία κατοίκων κατά trafficking και εγκλήματος στα Τέμπη

Μαζική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή των Σεπολίων για το trafficking και τη συγκάλυψη από το κράτος και για το έγκλημα στα Τέμπη την οποία διοργάνωσε η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημίας Πλάτωνα και συμμετείχαν πλήθος κόσμου και μαζικών φορέων.

Η πορεία ξεκίνησε από το μετρό Σεπόλια, πέρασε από το αστυνομικό τμήμα και από το γραφείο του δερματολόγου βιαστή, στη συνέχεια πέρασε από τις γραμμές του τρένου, όπου έχουν σημειωθεί και στη γειτονιά επανειλημμένα θάνατοι λόγω κρατικής αδιαφορίας και κατέληξε στο Σταθμό Λαρίσης.

Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν:

«Ούτε στον Κολωνο, ούτε και πουθενά – Τσακίζουμε το trafficking σε κάθε γειτονιά», «Δεν ήταν από λάθος, ούτε η κακιά στιγμή – Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν μαζί», «Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημιές – Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Οπως επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής απέναντι στη γενικότερη ζοφερή κατάσταση υπάρχει η άνοιξη του κόσµου της γειτονιάς αλλά και από άλλες γειτονιές, από σωµατεία, φεµινιστικές και τοπικές συλλογικότητες που συµπαραστέκονται έµπρακτα στην οικογένεια της 12χρονης, που στηρίζουν και που δηµιουργούν εκείνη την άγρυπνη φωνή που δε θα επιτρέψει καµία συγκάλυψη και θα σπάσει την οµερτά µέσα στη γειτονιά αλλά και έξω από αυτή. Επιµένουµε να δηλώνουµε ότι ούτε η 12χρονη, ούτε κανένα άλλο θύµα δεν είναι µόνο του απέναντι σε αυτά τα κυκλώµατα.

Και τονίζουν:

«Η δύναµη µας θα τους σαρώσει. Επιθυµούµε εµείς µόνοι µας να δηµιουργήσουµε µέσα στη γειτονιά µας τους χώρους όπου θα νιώθουν άνετα τα θύµατα να µιλήσουν, όπου ο φόβος θα σπάσει γιατί πια κανένα παιδί ή ατόµο δε θα νιώθει µόνο. Οι εικόνες από το ανθρώπινο ποτάµι που κατέκλυσε τη γειτονιά και πέρασε κάτω από τα µπαλκόνια και τις κλειστές πόρτες µετά το ξέσπασµα της υπόθεσης είναι η πιο ισχυρή απειλή για όποιον πιστεύει ότι είναι ισχυρός και η ενοχή του θα συγκαλυφθεί και δεν θα φτάσει η οργή µέχρι την πόρτα του».

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙ∆ΟΒΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12χρονης
ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΙΚΗ, ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter