Σεπόλια: Τους βασάνισαν και τώρα τους δικάζουν – «Στο σκαμνί» μέλη της οικογένειας Καττή

Σεπόλια: Τους βασάνισαν και τώρα τους δικάζουν – «Στο σκαμνί» μέλη της οικογένειας Καττή

Σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ξεκινάει η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων των Σεπολίων, οι οποίοι δέχτηκαν αλόγιστη βία μετά το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή στις 17 Νοέμβρη 2020. Ανάμεσά τους δύο μέλη της οικογένειας Καττή που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως ο Ορέστης και η Λυδία Καττή μαζί με τους γονείς τους Δημήτρη Καττή και Γιώτα Μπόμπου δέχτηκαν ανελέητη βία από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου 2020 κάτω από το ίδιο τους το σπίτι στα Σεπόλια, την ώρα που επέστρεφαν από τη συγκέντρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν μια οικογένεια βρέθηκε κάτω από τη μπότα της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας της ΕΛ.ΑΣ. ενώ ολόκληρη η κοινωνία συγκλονίστηκε όταν ήρθε αντιμέτωπη με την αλήθεια της καταστολής. Η ομάδα ΔΕΛΤΑ, την οποία επανασύστασε μετά μεγάλου ενθουσιασμού ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιτέθηκε με μένος σε όποιον είχε την ατυχία να βρεθεί μπροστά της. Πάνω σε μηχανάκια που έτρεχαν με δολοφονικές τάσεις και ιλιγγιώδη ταχύτητα στα στενά των Σεπολίων, οι άνδρες της ομάδας Δέλτα, με την άνεση της άνευ ορίων ελευθερίας που τους είχε δοθεί, όργωσαν τη γειτονιά της Αθήνας σκορπίζοντας τον τρόμο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η αδελφή του, φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φίλος τους και φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο οικογενειακός φίλος Μάκης Λιβάνης. Για την ίδια υπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον Δημήτρη Καττή, πατέρα των δύο παιδιών ο οποίος μετά τον άγριο ξυλοδαρμό των μελών της οικογένειάς του από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έμφραγμα.

Ο 24χρονος Ορέστης Κατής κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες η αδελφή του Λυδία Κατή, ο Νικόλας Καβακλής και Μάκης Λιβάνης, που συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του πρώτου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξύβριση, απόπειρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

Σημειώνεται πως για το περιστατικό είχε γίνει και σχετική ερώτηση στη βουλή.

Διαβάστε επίσης τι είχε πει η οικογένεια Καττή στο documentonews.gr

ΕΛ.ΑΣ: «Είμαστε φασίστες, έχουμε χούντα και θα σας γαμ…με εδώ μέσα» (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter