Σερβία: Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται – Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα

Σερβία: Τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται – Η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα

Ύστερα από μία περίοδο σχετικά ομαλής επιδημιολογικής κατάστασης στη Σερβία, τις τελευταίες τρεις ημέρες καταγράφεται αύξηση των νέων κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με το σημερινό ανακοινωθέν της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, από χθες επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού Covid-19 σε 203 άτομα, ενώ κατέληξαν δύο ασθενείς. Συνολικά από την εκδήλωση της πανδημίας προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό 35.454 άνθρωποι και 770 απεβίωσαν. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 359 ασθενείς, εκ των οποίων οι 25 είναι διασωληνωμένοι.

Ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι η πλειοψηφία των προσβληθέντων που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι νεαρής ηλικίας. Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας αύριο θα αποφασίσει αν θα ληφθούν κάποια επιπρόσθετα μέτρα για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου. Όπως αναφέρθηκε, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Στα σχολεία η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία, ανέφερε ό υπουργός Παιδείας Μλάντεν Σάρτσεβιτς.

Από την 1η Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 108 μαθητές, ενώ 36 κρούσματα κατεγράφησαν στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Στη Σερβία φοιτούν συνολικά, στη βασική και μέση εκπαίδευση, 850.000 μαθητές και η εκπαίδευση γίνεται εκ περιτροπής, διά ζώσης και εξ αποστάσεως, ανά εβδομάδα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter