Σερίφης προτείνει να χτίσουν κρατούμενοι το τείχος του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό

Σερίφης προτείνει να χτίσουν κρατούμενοι το τείχος του Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό

Ένας σερίφης από τη Μασαχουσέτη πρότεινε να σταλθούν κρατούμενοι απ’ όλες τις φυλακές των ΗΠΑ για να χτίσουν το τείχος που είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό.

“Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο άλλο σχέδιο που θα είχε τόσο θετικές συνέπειες για τους κρατούμενους και τη χώρα μας” είπε ο σερίφης Τόμας Χότζον, της κομητείας Μπρίστολ, κατά την ορκωμοσία του, αργά το βράδυ της Τετάρτης για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία. “Πέρα από το ότι θα μάθουν και θα τελειοποιήσουν τις οικοδομικές δεξιότητές τους, είναι πολύ ισχυρός ο συμβολισμός, καθώς αυτοί οι κρατούμενοι θα χτίζουν έναν τοίχο για να εμποδίσουν την εγκληματικότητα στις κοινότητες όλης της χώρας και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες απασχόλησης για τους ίδιους και για τους άλλους Αμερικανούς μόλις αποφυλακιστούν”.

Ο Τραμπ, που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, επέμενε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα πείσει τη μεξικανική κυβέρνηση να πληρώσει για το τείχος, όμως Μεξικανοί αξιωματούχοι τονίζουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ανταποκρινόμενο σε ένα αίτημα του επιτελείου του Τραμπ, προσδιόρισε τον περασμένο μήνα μια έκταση μήκους 644 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό όπου θα μπορούσαν να τοποθετηθούν νέοι φράχτες. Σύμφωνα με ένα έγγραφο, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, το υπουργείο εκτιμά ότι η ανέγερση του φράχτη σε αυτήν την έκταση θα μπορούσε να στοιχίσει πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter