Σέρρες – Ροδόπολη: Αντιδρούν για τη δημιουργία της κλειστής δομής προσφύγων (Video)

Σέρρες – Ροδόπολη: Αντιδρούν για τη δημιουργία της κλειστής δομής προσφύγων (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης του Δήμου Σιντικής Σερρών, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη δημιουργία κλειστού κέντρου φύλαξης προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο Βασιλειάδη.

Οι κάτοικοι της Ροδόπολης αντιτίθενται στην εξέλιξη αυτή με το αιτιολογικό ότι το ανενεργό στρατόπεδο «Βασιλειάδη» βρίσκεται εντός του οικισμού, δημιουργώντας προβλήματα στην περιοχή. 

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο, κάτοικοι όλων των ηλικιών διαδήλωσαν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. 

Εκεί βρέθηκαν και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Σιντικής το οποίο την Τετάρτη τάχθηκε κατά της δημιουργίας του κέντρου.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, Νίκος Μπελελής, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε ότι οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω την απόφασή της.

Μηταράκης: Θέμα ημερών η λειτουργία κλειστού κέντρου στις Σέρρες

Οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα μεταφερθούν σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες.

Πρόκειται για ημερομηνία, που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι θέμα ημερών να λειτουργήσει.

Ο ίδιος έκανε γνωστό, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ότι το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά “αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου” και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς “στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες”.

Σχετικά με τα κλειστά κέντρα στα νησιά ο υπουργός ανέφερε ότι “περιμένουμε τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών” και εκτίμησε ότι “από βδομάδα θα μπορούμε να ξεκινήσουμε πάλι τη συζήτηση”.

Τέλος, επισήμανε ότι σε τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή θα προβλέπεται ότι όσοι έχουν πάρει ήδη άσυλο δεν θα έχουν δικαίωμα παραμονής στις ανοιχτές δομές, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των δομών, των ξενοδοχείων και των διαμερισμάτων. Επίσης, το υπουργείο θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στη μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα όσων μπήκαν στη χώρα πριν από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter