Σέρρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο Δήμοι λόγω της κακοκαιρίας

Σέρρες: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο Δήμοι λόγω της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Εμμανουήλ Παππά και Βισαλτίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, θερμοκήπια, γεωργικές επιχειρήσεις αλλά και καταστήματα.

Η ένταση της βροχής που ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί ήταν τόσο μεγάλη που σε ορισμένες περιοχές το νερό έφτασε μέχρι και τα 50 εκατοστά, δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Από το μεσημέρι και μετά τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και η αστυνομία , αλλά και οι τεχνικές υπηρεσίες των κατά τόπους δήμων και της αντιπεριφέρειας Σερρών κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, καθώς πολλά κομβικά σημεία πλημμύρισαν, λόγω της υπερχείλισης χειμάρρων, και είναι αδύνατη η διέλευση κάθε είδους τροχοφόρου.

Στις περιοχές της Μαυρολεύκης και της Ευκαρπίας, μετά τον ποταμό Στρυμόνα, η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση των αυτοκινήτων καθώς έχουν υπερχειλίσει οι χείμαρροι της περιοχής με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι απροσπέλαστοι.

Από την έντονη και παρατεταμένη βροχόπτωση κινδύνεψαν τα ζώα του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών στο δήμο Εμμανουήλ Παππά και χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση με βάρκες για την ασφαλή μεταφορά των αλόγων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπυρόπουλος ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Από νωρίς αύριο το πρωί συνεργεία των δήμων αλλά και της αντιπεριφέρειας θα ξεκινήσουν την καταγραφή των ζημιών για την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter