Σέρρες – θείος 11χρονου: «Δεν επιτρέπεται να γίνονται εργασίες συντήρησης εν μέσω μαθημάτων» (Video)

Σέρρες – θείος 11χρονου: «Δεν επιτρέπεται να γίνονται εργασίες συντήρησης εν μέσω μαθημάτων» (Video)

«Ο κάθε γονιός θα ήθελε δικαιοσύνη όταν υπάρχει άδικος χαμός παιδιού. Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία, να τηρούνται τα πρωτόκολλα και να είναι πιστοποιημένοι οι άνθρωποι. Δεν επιτρέπεται τα σχολεία να κάνουν εργασίες συντήρησης εν μέσω μαθημάτων. Ακούω ότι υπάρχουν σχολεία των Σερρών που ακόμη έχουν σκαλωσιές και βάφουν», ανέφερε ο Θεόδωρος Κάντας, θείος του αδικοχαμένου 11χρονου από έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου.

Παράλληλα, εξέφρασε την οργή του για την απουσία μέτρων ασφαλείας, σημειώνοντας ότι: «είναι μεγάλος χώρος και στη γωνία είναι το λεβητοστάσιο. Το σχολείο είναι παλιό, αλλά γερό, δεν υπάρχει θέμα πέραν του ότι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Τι σημαίνει ήταν πίσω το λεβητοστάσιο, ότι δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας;»,

«Εκείνη την ημέρα το παιδί είπε μαμά να μην πάω σχολείο, αλλά πλέον αυτό είναι στην ιστορία», συνεχίζει ο κ. Κάντας, τονίζοντας ότι μίλησε στα ΜΜΕ ώστε να μείνουν ανενόχλητοι οι γονείς.

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες

Το βράδυ της Τρίτης αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για την έκρηξη σε λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 11χρονο μαθητή και προκάλεσε τραυματισμούς σε άλλους δύο, αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη στα όρια του αυτοφώρου είναι ο 52χρονος εργολάβος που ανέλαβε τη μετατροπή του καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο συγκεκριμένο σχολείο και ένας 43χρονος ηλεκτρολόγος.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter