Σερβία: Ο Βούτσιτς διαψεύδει δημοσιεύματα περί πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Σερβία: Ο Βούτσιτς διαψεύδει δημοσιεύματα περί πώλησης στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

«Η Σερβία δεν πούλησε ποτέ όπλα ή πυρομαχικά ούτε στην Ουκρανία ούτε στη Ρωσία», ξεκαθάρισε τη Μεγάλη Πέμπτη ο σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, συμπληρώνοντας ότι σερβικό στρατιωτικό υλικό ενδέχεται να έφθασε στο πεδίο των μαχών μέσω τρίτων χωρών.

«Η Σερβία δεν εξήγαγε και ούτε θα εξάγει όπλα στην Ουκρανία», είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος Βούτσιτς, επισημαίνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τη Ρωσία, παραδοσιακό σύμμαχο της χώρας του. «Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε.

«Είδαν μια οβίδα (στην Ουκρανία), μια σφαίρα. Και τι έγινε; Πού αλλού θα εμφανίζονταν; Υπάρχουν αρκετές εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο», είπε ο Βούτσιτς. «Τα πυρομαχικά χρησιμοποιούνται σε πολέμους για να σκοτώσουν ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις Βούτσιτς έγιναν με αφορμή τη δημοσίευση απόρρητου εγγράφου που διέρρευσε από το αμερικανικό Πεντάγωνο και το οποίο κατατάσσει τη Σερβία στις χώρες που είτε έδωσαν την συγκατάθεσή τους για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία είτε το έκαναν ήδη.

Τα δημοσιεύματα είχαν διαψεύσει, χθες Τετάρτη, ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Μίλος Βούτσεβιτς και ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Πηγή: Euronews, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter