Σέρχιο Κόκε: «Μέσα στη φυλακή ίσως είμαστε καλύτερα από εσάς έξω»

Σέρχιο Κόκε: «Μέσα στη φυλακή ίσως είμαστε καλύτερα από εσάς έξω»

Ο πρώην επιθετικός του Αρη, Σέρχιο Κόκε, τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται έγκλειστος σ3 φυλακή της Μάλαγα στην Ισπανία, κατηγορούμενος για συμμετοχή ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης για εγκλήματα δημόσιας υγείας και ναρκωτικών.

Ο Ισπανός μίλησε μέσα από τη φυλακή για την πανδημία που πλήττει την πατρίδα του και μεταξύ άλλων υποστήριξε:

«Η κατάσταση εδώ δεν είναι κακή. Είμαστε καλά και ίσως αυτή τη φορά είμαστε καλύτερα από εσάς εκεί έξω. Μπορούμε να τρέξουμε, να προπονηθούμε. Ελπίζω αυτό που συμβαίνει να περάσει σύντομα.

Τίποτα δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε. Ούτε το κακό είναι τόσο κακό, ούτε το καλό είναι τόσο καλό. Ο καθένας έχει την ιστορία και την καρδιά του.

Δεν κρίνω, μου αρέσει να ακούω, μου αρέσει να βοηθάω και εδώ είναι αυτό που κάνω περισσότερο. Στη φυλακή έχω συναντήσει ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον. Εδώ ακούς και βλέπεις.

Εδώ οι μέρες γίνονται μεγάλες, αλλά στο τέλος πρέπει να προσαρμόζομαι. Κάνω κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Το πρωί πηγαίνω στο γυμναστήριο και μετά περνάω το πρωί παίζοντας επιτραπέζιο. Πριν από τον κορονοϊό παρακολουθούσα και ένα μάθημα πολιτισμού αλλά τώρα έχει σταματήσει. Σίγουρα είναι πράγματα που δεν θα έκανα, αλλά εδώ έχω το χρόνο για αυτά .

Μου λείπουν, οι κόρες μου. Οι γονείς μου. Δεν τους έχω δει για σχεδόν έξι μήνες. Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να τους δω εδώ. Μου κοστίζει. Ελπίζω να τους δω σύντομα αλλά όχι εδώ».

Αίτημα αποφυλάκισης

Ο πρώην παράγοντας του Άρη Γιάννης Κόντης, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στον Σέρχιο Κόκε και την περιπέτεια φυλάκισης που αντιμετωπίζει ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των «κίτρινων», τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Είναι σε φυλακή της Μάλαγα. Εγώ τον ξέρω πριν έρθει στον Άρη, από την Μασσαλία. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα ασχοληθεί με τα ναρκωτικά, μην ξεχνάμε ότι έχει και δύο παιδιά. Τον πήρε η μπάλα επειδή ήταν παρέα με κάποια άτομα που έκαναν εμπόριο, έχει και τον αδερφό του που έχει παραβατικό παρελθόν και τους έπιασαν όλοι μαζί. Αν δεν ήταν κορονοϊός θα είχε βγει. Έχει κάνει αίτημα για να βγει και πιστεύει ότι τον επόμενο μήνα θα είναι έξω, περιμένοντας, φυσικά, το δικαστήριο. Έχουν πιάσει και την γυναίκα του, επειδή σύχναζαν στο εστιατόριο του πατέρα του».

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter