Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

ΣΕΤΕ: 800.000 οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουρισμό

O πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης δήλωσε σήμερα πως οι άμεσα και έμμεσα απασχολούμενοι στον τουρισμό προσεγγίζουν τους 800.000, προσθέτοντας ότι ο αριθμός αυτός έχει δυναμική να υπερβεί το ένα εκατομμύριο μέχρι το 2021.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρεάδης επεσήμανε ότι μεγάλο μέρος των δημόσιων εσόδων και σημαντικό μέρος των εσόδων των Ταμείων, οφείλεται στις εισφορές και τους αυξημένους φόρους που απέδωσαν οι επιχειρήσεις του τουρισμού.

Μάλιστα, ανέφερε πως, η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ, παρά την εποχικότητά του, φτάνει το 68% στο Νότιο Αιγαίο, το 52% στην Κρήτη και 58% στα Ιόνια. 

Στην ομιλία του ανέφερε επίσης πως οι πραγματικοί παράγοντες που επηρέασαν τα έσοδα την φετινή χρονιά είναι η υπερφορολόγηση, η πανευρωπαϊκή τάση μείωσης της Μέσης Τουριστικής Δαπάνης, ο μειωμένος χρόνος παραμονής στη χώρα μας και οι εκπτώσεις στις οποίες προχώρησαν οι επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν κομμάτι της ζήτησης των πελατών τελευταίας στιγμής.

Μιλώντας για το 2017, ανέφερε ότι η ζήτηση φαίνεται πως είναι αυξημένη.

«Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο τομέας έχει επιδείξει τεράστιες αντοχές σε όλα τα επίπεδα. Βασική μας κατάκτηση είναι ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης έχουμε πετύχει να αναπροσαρμόσουμε το μοντέλο μας και να γίνουμε ο πιο δυναμικά εξαγωγικός τομέας της ελληνικής οικονομίας», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημειώνοντας ότι ο ελληνικός τουρισμός συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.