Σεβαστίδης: Καμία ενημέρωση από το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αιτήσεις μετάθεσης

Σεβαστίδης: Καμία ενημέρωση από το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αιτήσεις μετάθεσης

Εξηγήσεις ζητούν από το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητούν τα μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, σχετικά με το ζήτημα των αιτήσεων μετάθεσης των δικαστών.

Ειδικότερα, έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσέφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν από το προεδρείο της Ένωσης να τους ενημερώσει για το τι έχει συμβεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Έχουν απομείνει 3 ημέρες ακόμα μέχρι να λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης δικαστικών λειτουργών. Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράσαμε εμείς ως μειοψηφία του ΔΣ,  εξακολουθεί να ισχύει το υπ’ αριθμό 560/10.03.2023 έγγραφο της Προέδρου του ΑΠ που καλεί σε υποχρεωτική αίτηση μετάθεσης όσους συναδέλφους συμπλήρωσαν 8 έτη υπηρεσίας σε κάποιο δικαστήριο.

Το προεδρείο της Ένωσης με την υπ’ αριθμό 122/13-3-2023 επιστολή προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζήτησε επείγουσα συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για το εάν έγινε η συνάντηση και ποιο είναι το αποτέλεσμα της.

Δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται εκτεθειμένοι καθώς δεν γνωρίζουν ποια τελικά είναι η θέση του προεδρείου και εάν οφείλουν να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης.

Το προεδρείο ασχολούμενο με μηχανορραφίες και χειραγώγηση άλλων σωματείων, επιλέγει άλλη μια φορά τον εύκολο δρόμο της παραίτησης και της σιωπής στα δύσκολα καθώς και της εγκατάλειψης των συναδέλφων την στιγμή που δημιουργείται ανάγκη για πραγματική στήριξη.

Διαβάστε επίσης:

Χ. Σεβαστίδης: Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter