Σεβαστίδης: Μυστική συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με Τσιάρα

Σεβαστίδης: Μυστική συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με Τσιάρα

Για «μυστική συνάντηση» μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα πριν από την ετήσια Γενική Συνέλευση τους κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης.

Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση που εξέδωσαν έξι δικαστές και συγκεκριμένα ο Εφέτης και πρώην πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο Εφέτης Χαράλαμπος Σεβαστίδης, ο Πρωτοδίκης, Παντελής Μποροδήμος, ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Μιχάλης Τσεφας, ο πρωτοδίκης, Ιωάννης Ασπρογέρακας και η Ειρηνοδίκης Έφη Κώστα, κάνουν λόγο για «μυστική διπλωματία» και καλούν την πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη να λάβει θέση.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει ότι η στάση του προεδρείου της Ένωσης, ήταν το λιγότερο ύποπτη όσον αφορά στο αίτημα διεκδίκησης των δώρων εορτών. Όμως η πραγματικότητα μάλλον υπερβαίνει τις προβλέψεις μας. Χθες σε δημόσια συνομιλία μεταξύ μέλους της διαδικτυακής ομάδα ΤΑΛΩΣ και του μέλους του προεδρείου της Ένωσης κ. Φούκα, ο τελευταίος παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι σε χρόνο που προηγήθηκε της κοινής συνάντησης όλων των δικαστικών Ενώσεων με τον πρωθυπουργό, έλαβε χώρα άγνωστη συνάντηση μελών του προεδρείου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους υπέδειξε να μην εγείρουν το ζήτημα των δώρων εορτών, γιατί έτσι θα κινητοποιηθεί όλο το Δημόσιο. Έσπευσε βέβαια να διαγράψει άμεσα το μήνυμά του, όταν κατάλαβε το μέγεθος της αποκάλυψης, ήταν όμως αργά. Στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του μέλος του Δ.Σ. Παντελή Μποροδήμου, όσο και άλλης συναδέλφου, μέλους της διαδικτυακής ομάδας, που είδε την ανάρτηση και τη διαγραφή, αρνήθηκε να δώσει οιαδήποτε απάντηση για το πότε, με ποια σύνθεση και με ποια ατζέντα έλαβε χώρα συζήτηση του προεδρείου με το υπουργείο για τα δώρα και πώς αυτή οδήγησε στο να προτείνει τη μη διεκδίκησή τους.

Η μυστική διπλωματία είναι μαχαίρι δίκοπο για τους άτεχνους μύστες της. Ήταν άραγε σε γνώση των υπόλοιπων δικαστικών Ενώσεων μια τέτοια συνάντηση; Η κ. Στενιώτη οφείλει να λάβει δημόσια θέση για το περιεχόμενό της και να ενημερώσει επίσημα το Δ.Σ και τα μέλη της Ένωσης. Να μας εξηγήσει για ποιόν λόγο απέκρυψε αυτήν την συνάντηση στην προχθεσινή ΓΣ. Αντιλαμβάνεται και η ίδια ότι το αίτημά μας έχει βάσιμες πιθανότητες ευδοκίμησης και για τον λόγο αυτό το αντιμάχεται ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει κάνει με τον υπουργό.  Όσο καθυστερεί να τοποθετηθεί τόσο πιο αποκαλυπτική θα γίνεται η σιωπή και τόσο πιο υπονομευτική για τη δίκαιη διεκδίκηση των δώρων, που είναι πλέον απόφαση του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου. Το προεδρείο της Ένωσης οφείλει να αξιοποιήσει τη δυναμική που έδωσε στο αίτημα η απόφαση της Γ.Σ. και όχι να κόπτεται για το επικοινωνιακό αντίκρυσμα που έχει το θέμα για την κυβέρνηση. Ήδη διαφάνηκε και στην χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, που αποφάσισε να συστρατευθεί με την Ένωσή μας στη διεκδίκησή των δώρων, ότι το θέμα τίθεται γενικά και επιτακτικά. Το αίτημα για επαναφορά των Δώρων στον δημόσιο τομέα είναι δικαιωμένο στην συνείδηση των πολιτών. Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργούνται υποψίες συναλλαγής σε βάρος του Δικαστικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Εφέτης Σεβαστίδης: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετατρέπεται σε συνδικαλιστικό βραχίονα συγκεκριμένου πολιτικού χώρου

Δικαστής Σεβαστίδης για αποκαλύψεις του Documento: Πυροδοτησαν την αγωνία των Δικαστων, ποιος θα τους προστατεύσει; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter