Σεξ: Η πολλή δουλειά τρώει τον… οργασμό

Σεξ: Η πολλή δουλειά τρώει τον… οργασμό

Περισσότερα προβλήματα στην ερωτική τους ζωή έχουν όσοι εργάζονται πολλές ώρες.

Ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι εργάζονται πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα έχουν προβληματική σεξουαλική ζωή. Γιατί; Οι πολλές ώρες εργασίας εξαντλούν όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά τον εργαζόμενο. Αποτέλεσμα; Νεύρα και κακή διάθεση. Αυτό κάνει το άτομο πιο αντικοινωνικό, καθώς δεν έχει διάθεση και αντοχές να βγει με τους φίλους τους, να διασκεδάσει με την οικογένεια του ή να περάσει όμορφα με τη/τον σύντροφό του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερένταση και η κούραση επηρεάζουν αρνητικά τη σεξουαλική ζωή σε πάνω από 50% των εργαζομένων που εργάζονται περισσότερες από 48 ώρες την εβδομάδα. Από τη σεξουαλική αποχή οι σχέσεις του ζευγαριού επηρεάζονται αρνητικά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η σεξουαλική ορμή των ανδρών μειώνεται από την κούραση τόσων ωρών εργασίας και η υπερκόπωση είναι από τα πλέον σημαντικά δείγματα.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως οι εργαζόμενοι ανησυχούν συνέχεια ακόμα και όταν απουσιάζουν από τη δουλειά τους για τα θέματα της εργασίας τους. Αυτό τους επιφορτίζει με περισσότερο άγχος με αποτέλεσμα να μη βρίσκουν χρόνο να ξεφύγουν, να ασχοληθούν με ένα άθλημα ώστε να εξασκούνται σωματικά, να κάνουν δραστηριότητες με τους φίλους ή την οικογένειά τους έτσι ώστε, να αναζωογονούνται σωματικά και πνευματικά και γενικά να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.

Όλη αυτή η εργασιακή πίεση έχει ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αποφεύγουν ή να μην έχουν τη διάθεση ή να είναι πολύ κουρασμένοι ώστε να χαρούν τη σεξουαλική τους ζωή. Πολλοί εργαζόμενοι, όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, μετά από τόσες ώρες εργασίας γίνονται ευερέθιστοι και άλλοι παθαίνουν κατάθλιψη (μέχρι και απόπειρες αυτοκτονίας έχουν παρατηρηθεί). Κάποιες μελέτες μάλιστα έχουν δείξει ότι μέχρι και το 30% των εργαζομένων, κάτω από «σκληρά» ωράρια παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα.

Και τι μπορούν να κάνουν όσοι έχουν πολλές εργασιακές υποχρεώσεις; Να κάνουν καλύτερη κατανομή του χρόνου τους καθώς αυτό δεν αποτελεί ευθύνη μόνο του εργοδότη τους, έτσι ώστε να μην καταστρέψουν την προσωπική και σεξουαλική τους ζωή.

(Πηγή: healthview.gr)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter