«Σεξοβόμβα» ο Σουλτς για τους Σοσιαλδημοκράτες!

«Σεξοβόμβα» ο Σουλτς για τους Σοσιαλδημοκράτες!

Σπάνια έχει χαρακτηριστεί «βόμβα» ένας υποψήφιος για την καγκελαρία στη Γερμανία. Όμως η έκφραση αυτή, που προήλθε από έναν νεαρό οπαδό των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), αποκαλύπτει την ευφορία που νιώθουν οι οπαδοί του κόμματος με την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς.

Ο Ματίας Τσέλερ, 21 ετών, επικεφαλής της νεολαίας του SPD στο Μάνχαϊμ, δήλωσε ότι ένιωσε «οργιώδη ευφορία» όταν είδε ότι ο Σουλτς θα είναι αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η έκφραση «geile Sau» (που σημαίνει κάτι μεταξύ «σούπερ τύπος» και «σεξοβόμβα») που χρησιμοποίησε ο Τσέλερ μιλώντας στα τέλη Ιανουαρίου στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD για τον Σουλτς «αποκαλύπτει τον ενθουσιασμό των νέων, κυρίως του SPD, για τον Σουλτς και τη νέα δυναμική του κόμματος», εξηγεί ο ίδιος.

Η απόφαση του Σουλτς να εγκαταλείψει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, του οποίου ήταν πρόεδρος επί πέντε χρόνια, άλλαξε εντελώς την εκλογική κούρσα, την οποία φαινόταν να χάνει ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του έγινε δεκτή με αύξηση δέκα μονάδων στις δημοσκοπήσεις για τους Σοσιαλδημοκράτες, με κάποιες από αυτές να το εμφανίζουν μπροστά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της καγκελαρίου Μέρκελ.

Σε προσωπικό επίπεδο, η δημοτικότητα του Σουλτς ξεπερνά αυτή της Μέρκελ με ποσοστό 50% έναντι 38% για την καγκελάριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter