Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Όλοι ξέρουν κανείς δεν μιλά, στο HOTDOC, την Κυριακή με το Documento

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Όλοι ξέρουν κανείς δεν μιλά, στο HOTDOC, την Κυριακή με το Documento

Μια σοκαριστική έρευνα για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, παρουσιάζει το HOTDOC, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες και συνεντεύξεις ειδικών επιστημόνων.

Η ένοχη σιωπή, καθώς όλοι ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλά, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως το έγκλημα με τον πιο «σκοτεινό» αριθμό θυμάτων, καθώς στατιστικά από τα 100 παιδιά που κακοποιούνται μόλις τα 15 το λένε, τελώντας υπό τον φόβο του δράστη, ενώ κάποια, τα πιο μικρά, το απωθούν και από τη μνήμη τους, ιδίως όταν η σχέση με τον θύτη είναι στενή.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών όμως δεν μπορεί να προσπερνιέται ως φαινόμενο που συμβαίνει «κάπου αλλού»… Συμβαίνει δίπλα μας και ίσως και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, πολλές φορές χωρίς να το αντιληφθούμε. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην Ελλάδα 1 στα 5 παιδιά (0-18 ετών) θα βιώσει κάποια στιγμή τουλάχιστον ένα περιστατικό σεξουαλικής βίας. Ομως μεγάλο ποσοστό των περιστατικών δεν γίνεται ποτέ γνωστό. Η σιωπή είναι ένα απόστημα που κρατάει γερά, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter