Σεξουαλική κακοποίηση στη Λέσβο: Οι πρώτες καταθέσεις για τη δράση του 53χρονου αστυνομικού – Φόβοι και για άλλα θύματα

Σεξουαλική κακοποίηση στη Λέσβο: Οι πρώτες καταθέσεις για τη δράση του 53χρονου αστυνομικού – Φόβοι και για άλλα θύματα

Συγκλονίζει η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 14χρονης μαθήτριας στη Λέσβο, με τις αρχές να ανοίγουν νέο κύκλο ερευνών έπειτα από τη σύλληψη 53χρονου αστυνομικού και προπονητή βόλεϊ την Παρασκευή. Για τον εν λόγω άνδρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον ανηλίκων, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη αστυνομικός κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Εντολή για ολική άρση απορρήτου

Η αστυνομία ζήτησε από την Εισαγγελία την ολική άρση του απορρήτου για όλες τις συσκευές επικοινωνίας του 53χρονου κατηγορούμενου, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι του, ούτως ώστε να ξεκινήσουν άμεσα ενδελεχείς έρευνες, καθώς εκφράζονται και φόβοι για την ύπαρξη κι άλλων θυμάτων πλην 14χρονης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν έρευνες σχετικά με την πιθανότητα συνομιλιών του 53χρονου αστυνομικού και προπονητή με άλλες ανήλικες κοπέλες, μέσω ψεύτικων προφίλ.

Η κατάθεση της 14χρονης στις αρχές για τον 53χρονο

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας, όταν οι γονείς της 14χρονης, μαζί με εκείνη, κατήγγειλαν τις ενέργειες του 53χρονου προπονητή στην Ασφάλεια Μυτιλήνης, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προέβη συστηματικά σε γενετήσιες πράξεις τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, όπως αναφέρει το newsbomb.gr. Παράλληλα, ο ίδιος προσπαθούσε να παρασύρει την έφηβη κοπέλα σε πορνογραφικές παραστάσεις μέσω χρήσης ψεύτικου προφίλ στο facebook.

Η Αστυνομία ξεκίνησε την έρευνα στις 27 Ιουλίου 2022 όταν οι γονείς της 14χρονης μετέβησαν στην Ασφάλεια Μυτιλήνης μαζί με την κόρη τους, καταγγέλλοντας ότι ο προπονητής βόλεϊ ενήργησε σε συστηματική βάση γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη και τουλάχιστον από τον Μάιο του 2022, ενώ κάνοντας χρήση προφίλ στο Facebook επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Η μαθήτρια Γυμνασίου ανέφερε ότι ξεκίνησε προπονήσεις στην ομάδα βόλεϊ από το περασμένο καλοκαίρι, με την ίδια αλλά και συμπαίκτριές της να μεταβαίνουν από τον Δεκέμβριο στο αυτοκίνητο του 53χρονου μετά το πέρας των δραστηριοτήτων, ώστε να τις επιστρέψει στα σπίτια τους, όπως αναφέρεται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας της 14χρονης, όλα άρχισαν τον Ιανουάριο του 2022, με τον αστυνομικό να θωπεύει τη μαθήτρια στον μηρό κατά τη διαδρομή προς τον χώρο προπονήσεων, ενώ φρόντιζε να την κρατάει τελευταία στο αυτοκίνητό του. Η δράση εντάθηκε τους επόμενους μήνες, με τον ίδιο να τη θωπεύει σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση.

Παράλληλα, καταγγέλλεται ότι τους τελευταίους δύο μήνες ο αστυνομικός είχε επανειλλημένα ζητήσει από τη μαθήτρια να προβεί σε ερωτικές πράξεις μέσα στο αυτοκίνητό του, οδηγώντας τη μάλιστα σε ερημικές τοποθεσίες.

Ο 53χρονος επικοινωνούσε από τον Φεβρουάριο μέσω messenger με την 14χρονη χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ, εκβιάζοντας επικοινωνίες σεξουαλικού περιεχομένου, με τη 14χρονη να καταθέτει ότι την πίεζε διαρκώς να του αποστέλλει ανάλογα βίντεο.

Από την πλευρά της, η μητέρα της 14χρονης υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε συνομιλία της κόρης της με τον προπονητή στο «Messenger», διαβάζοντας τα μηνύματα του 53χρονου. Η μητέρα της μαθήτριας κατέθεσε ακόμα ότι, σύμφωνα με τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, ο αστυνομικός την θώπευε επανειλημμένα στους μηρούς της, ενώ δεν γνώριζε εάν είχε προβεί σε περαιτέρω ασελγείς ή βίαιες πράξεις.

«Μου έσφιξε τον μηρό στο αυτοκίνητο»

Σημείο – κλειδί για την αποκάλυψη νέων στοιχείων αναφορικά με τη δράση του 53χρονου αποτελούν οι πρώτες καταθέσεις, όπως εκείνη συμμαθήτριας της 14χρονης κοπέλας, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του προπονητή της, της έσφιξε τον μηρό λέγοντάς της «άντε καληνύχτα τώρα». «Το συμβάν με έκανε να αισθανθώ άβολα. Δεν έδωσα έκταση γιατί συχνά όταν μιλούσε στα κορίτσια της ομάδας και ήθελε να τα παρηγορήσει τα ‘χάιδευε στα μπράτσα ή στους μηρούς», φέρεται να κατέθεσε η συμμαθήτρια της 14χρονης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter