Σεξουαλική κακοποίηση στο Παίδων: Παραλείψεις και πρακτικές συγκάλυψης καταγγέλλει η δικηγόρος του 7χρονου

Σεξουαλική κακοποίηση στο Παίδων: Παραλείψεις και πρακτικές συγκάλυψης καταγγέλλει η δικηγόρος του 7χρονου

Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε η συνήγορος υπεράσπισης του 7χρονου αγοριού το οποίο φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά στο νοσοκομείο «Παίδων», από ένα 14χρονο αγόρι. Όπως ανέφερε η δικηγόρος Μαρούσκα Σπυράκη «το έννομο αγαθό της ανηλικότητας για το θύμα ακρωτηριάστηκε, από πράξεις και παραλείψεις», ενώ παράλληλα σημειώνει πως υπάρχουν «ψίθυροι για πρακτικές συγκάλυψης των ευθυνών».

«Ως συνήγορος για την υποστήριξη της κατηγορίας δηλώνω ότι θα μετέλθουμε όλων των δικονομικών μέσων για την εύρεση της αλήθειας, εκείνης που θα αποδώσει την πλήρη εικόνα και θα αναδείξει το μέγεθος της εγκληματικής τέλεσης. Το έννομο αγαθό της ανηλικότητας για το θύμα ακρωτηριάστηκε, από πράξεις και παραλείψεις, που καταδεικνύουν ότι η κοινωνική προστασία διατυπώνεται μονάχα φραστικά, στη συνθήκη μιας προσχηματικής κρατικής ευαισθησίας, αλλά επί της ουσίας δεν είναι παρά σκιά και παραμύθια. Οι ψίθυροι για πρακτικές συγκάλυψης των ευθυνών παρεμπόδισης της πλήρους διαλεύκανσης, αποτελούν πλέον ένταση κοινής βοής και πρέπει θεσμικά να απαντηθούν», τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή της η κα Σπυράκη.

Σημειώνεται πως και τα δύο αγόρια φιλοξενούνται προσωρινά στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή, καθώς έχουν απομακρυνθεί από τα οικογενειακά τους περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο 7χρονος στη μητέρα του, ο 14χρονος τον στρίμωξε σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για βιασμό η παρενόχληση.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα αργότερα το βράδυ της Τρίτης να εισβάλει στο νοσοκομείο ένας άνδρας, προσποιούμενος τον πατέρα του 7χρονου, ο οποίος, αφού έδειρε τον φύλακα και μπήκε στο κτίριο, βρήκε τον 14χρονο φερόμενο ως δράστη και τον ξυλοκόπησε άγρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter