«Σφαγή» υποψηφίων με υπογραφή Κεραμέως – Εκτός πανεπιστημίων 40.000 μαθητές

«Σφαγή» υποψηφίων με υπογραφή Κεραμέως – Εκτός πανεπιστημίων 40.000 μαθητές

Επιβεβαιώθηκαν οι πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις μετά τις τραγικές κυβερνητικές αποφάσεις, καθώς δεκάδες χιλιάδες μαθητές μένουν εκτός Πανεπιστημίων.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, 40.000 υποψήφιοι έμειναν εκτός σχολών χάρη στις καταστροφικές συνέπειες των αλλαγών που προώθησε με… υπερηφάνεια η Νίκη Κεραμέως (και προκλητική στήριξη από τον πρωθυπουργό), όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, οι αλλαγές στο μηχανογραφικό και την επιλογή τμημάτων και η Τράπεζα Θεμάτων).

Το αποκορύφωμα των παραπάνω αλλαγών ήρθε στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης, η οποία φέτος δεν έχει ούτε έναν εισακτέο παρά το γεγονός ότι διέθετε 108 θέσεις.

Εκτός από τους… μηδέν εισακτέους στη συγκεκριμένη σχολή δεν είναι λίγα τα τμήματα, κυρίως στην περιφέρεια, τα οποία θα βρεθούν με ελάχιστους νέους φοιτητές, κάτι που κάνει την λειτουργία τους εξαιρετικά δύσκολη.

Διαβάστε επίσης: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια – Χιλιάδες υποψήφιοι μένουν εκτός

Πραγματικά η υπουργός Παιδείας έσπασε όλα τα ρεκόρ και τις προβλέψεις. Φρόντισε με ακρίβεια να «κόψει» τα φτερά χιλιάδων υποψηφίων. Στις βάσεις εισαγωγής αναφερόμαστε και στον αριθμό των υποψηφίων που αποκλείστηκαν. Στον αριθμό κενών θέσεων στα Πανεπιστήμια αναφερόμαστε. Στα ρεκόρ που έσπασε αναφερόμαστε.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν ότι:

Από τους περίπου 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές μπήκαν περίπου 63.000, συνεπώς περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ.

Από τις περίπου 79.000 κενές θέσεις εισακτέων καλύφθηκαν περίπου οι 63.000 κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν 16.000 θέσεις έμειναν κενές και πολλά τμήματα μένουν χωρίς φοιτητές.

Περισσότεροι από 22.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ δεν έκαναν μηχανογραφικό εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ, όπως καταγράφηκε σε πολλές καταγγελίες μαθητών και γονέων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκλείστηκαν από τις σχολές προτίμησής τους μέσα από το εκρηκτικό «κοκτέιλ» της ΕΒΕ και των ειδικών μαθημάτων.

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι 28.239 παιδιά δεν έχουν καν τη δυνατότητα να κάνουν μηχανογραφικό, καθώς δεν πέρασαν σε καμία σχολή.

«Πανηγυρισμοί» από Κεραμέως

Απολύτως ικανοποιημένη εμφανίστηκε η Νίκη Κεραμέως για τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρά το γεγονός ότι φέτος εκτός σχολών μένουν περίπου 14.000 υποψήφιοι περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, όπως παραδέχθηκε και η ίδια.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι με το νέο σύστημα εισαγωγής, την ελάχιστη βάση εισαγωγής ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων «οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια. Οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά».

«Όφελος υπάρχει και για τα πανεπιστήμια που βλέπουν να αναβαθμίζεται το κύρος των σπουδών τους, ενώ για πρώτη φορά απέκτησαν λόγο στο πώς θα εισάγονται οι φοιτητές με το δικαίωμα που τους δόθηκε να επιλέξουν τα ίδια την συντελεστή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής» συμπλήρωσε η υπουργός Παιδείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter