Σφαιρόπουλος: «Ηταν σημαντικό για εμάς να μην πανικοβληθούμε από την ΤΣΣΚΑ»

Σφαιρόπουλος: «Ηταν σημαντικό για εμάς να μην πανικοβληθούμε από την ΤΣΣΚΑ»

Πανευτυχής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άκουγε τον κόσμο να τραγουδά το όνομά του στο «Σινάν Ερντέμ Ντομ», λίγη ώρα μετά την λήξη του θριαμβευτικού για τον Ολυμπιακό ημιτελικού της Ευρωλίγκας και δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν σημαντικό να μην πανικοβληθούμε, όταν η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ήταν κρίσιμα τα δυο τρίποντα στο φινάλε του πρώτου μέρους, που κράτησαν τη διαφορά στους επτά πόντους. Αν και ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο μέρος, μείναμε κοντά στην ΤΣΣΚΑ, αλλά έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο». Και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Στην τέταρτη περίοδο τους κρατήσαμε χαμηλά, βάλαμε μεγάλα τρίποντα και όταν πήραμε το προβάδισμα, είχαμε αποκτήσει το καθαρό μυαλό για να παίξουμε έξυπνα και να ελέγξουμε τον αγώνα. Μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είπα στους παίκτες να πανηγυρίσουν, μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στον Τελικό. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Η ομάδα είναι ομάδα, μένει μαζί και χάνει μαζί. Δεν είναι πρόβλημα αν ένας παίκτης σκοράρει το ένα βράδυ και κάποιος άλλος σκοράρει σε άλλο παιχνίδι. Οι 14 πόντοι της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο ήταν ομαδική δουλειά. Έχουμε έναν κορμό με εμπειρία από τέτοιους αγώνες».

Τέλος, ο Γ. Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας: «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Ευχαριστώ τον κόσμο που τραγούδησε το όνομά μου, αλλά προτιμώ να το κάνει για τους παίκτες και όχι για εμένα».

Από την πλευρά του ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού, Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Προσπαθήσαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Η πρόκριση σε ακόμα έναν τελικό, λέει πολλά και δεν λέει τίποτα. Δείχνει τη διάρκεια της ομάδας, που θα παίξει σε τέταρτο τελικό σε έξι χρόνια κι έχει κατακτήσει τους δύο».

Για την απόδοση του είπε: «Ο ρόλος μου είναι να είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή στο παιχνίδι. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ προσπάθησαν να με περιορίσουν, οι συμπαίκτες μου προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν. Είχα δυνάμεις, καθαρό μυαλό και έπρεπε να κάνω αυτό για το οποίο με έφερε η ομάδα. Είμαι ένας παίκτης που κάνει τα πάντα, ώστε να νικήσει η ομάδα. Κανείς δεν νικάει τον χρόνο, αλλά αγαπώ αυτό που κάνω. Προσπαθώ να είμαι σε όσο καλύτερη, δυνατή κατάσταση σωματικά, όταν πρέπει. Προσπαθώ να είμαι στο γήπεδο πιο πολλές ώρες και να προετοιμάζω τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν συνέχεια την επόμενη φάση. Πρέπει να ξεκουραστούμε και όταν μάθουμε τον αντίπαλο, θα ψάξουμε τα στοιχεία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter