ΣΦΕΑ: Συμμετέχουμε κανονικά στις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

ΣΦΕΑ: Συμμετέχουμε κανονικά στις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Σε ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αντιστασιακών 1967 – 1974, που υπογράφουν ο πρόεδρος Σπ. Χαλβατζής και ο γραμματέας Νικ. Τριανταφύλλου, διευκρινίζεται ότι ο Σύλλογος θα συμμετάσχει κανονικά στις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Με την ανακοίνωση αυτή διαχωρίζεται η θέση του Συλλόγου από δέκα μέλη του ΔΣ  (χαρακτηρίζονται μειοψηφία) που πρότειναν να μην γίνουν φέτος εκδηλώσεις.

Η θέση αυτή των 10 μελών δημοσιεύτηκε στο Documento για λίγα λεπτά, ως θέση όλου του Συλλόγου, αλλά μετά από λίγα λεπτά το θέμα διορθώθηκε.

Σύμφωνα με το ΔΣ του ΣΦΕΑ:  «Η συγκεκριμένη ενέργεια, σκοπό έχει να δημιουργήσει σύγχυση στον χώρο των αντιδικτατορικών αγωνιστών και του λαού γενικότερα προκειμένου να υπονομεύσει τις προσπάθειες που γίνονται για πραγματοποίηση των αντιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων με διάφορες μορφές και με συμβολική πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό.

Άλλωστε το ΔΣ του ΣΦΕΑ 1967-1974 όταν αποφάσιζε ομόφωνα να τιμηθεί η 47η επέτειος από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, κατανοούσε αυτές τις συνθήκες και έπαιρνε υπόψη ότι δεν είναι οι ίδιες, όπως στα προηγούμενα χρόνια, με δεδομένα τα μέτρα της καραντίνας για την αποφυγή συνωστισμού, που χρειάζονται για την προστασία της υγείας μας.

Αυτό, ο ΣΦΕΑ, το έχει κάνει γνωστό με Δελτία Τύπου αλλά και με σημείωμα προς τα μέλη του, που μεταξύ άλλων τόνιζε: «Συμμετέχουμε στην συμβολική πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, με το πανό μας και ολιγομελή αντιπροσωπεία, με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας (αποστάσεις, μάσκα, απολυμαντικά)». Και οι άνθρωποι του μόχθου, οι νέες και νέοι των λαϊκών οικογενειών, έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν και τα εφαρμόζουν γιατί είναι οι πρώτοι που νοιάζονται για την υγεία και τη ζωή τους.

Είναι βέβαιο, πως οι υπογράφοντες τη δήλωση, έχουν κάθε δικαίωμα να δημοσιοποιούν της απόψεις τους ανεξάρτητα από το Σύνδεσμο, παίρνοντας την ευθύνη της χρησιμοποίησής τους από κύκλους που χρόνια τώρα υπονομεύουν το Πολυτεχνείο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter