Σφίγγει ο κλοιός για τον Νετανιάχου

Σφίγγει ο κλοιός για τον Νετανιάχου

Αποκαλύψεις προμηνύονται σε σειρά ερευνών της ισραηλινής αστυνομίας με «άρωμα» σκανδάλου για τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον στενό κύκλο των συνεργατών του.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο πρώην επιτελάρχης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Άρι Χάροου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις αρχές προκειμένου να γίνει μάρτυρας κατηγορίας και να λάβει μικρότερη ποινή στις κατηγορίες για κακοδιαχείριση στην πώληση της εταιρείας του.

Αν επαληθευτεί τότε θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες που κάποιος βασικός ύποπτος στις τρεις σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του αποφασίζει να ανοίξει το στόμα του. Ήδη ο επιχειρηματίας, Μαρκ Γκέινορ συνεργάζεται με τις αρχές για την αμφιλεγόμενη συμφωνία αγοράς 3 υποβρυχίων από την γερμανική εταιρεία Thyssenkrupp.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του Νετανιάχου, Άρι Χάροου βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης 2000 η οποία εξετάζει εάν ο πρωθυπουργός παρέβη τα καθήκοντα του. Συγκεκριμένα η υπόθεση ερευνά κατηγορίες ότι ο Νετανιάχου συμφώνησε με το αφεντικό της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας του Ισραήλ, Γιεντιοθ Αχρονόθ να μειώσει την αναγνωσιμότητα αντίπαλης εφημερίδας με αντάλλαγμα την ευνοϊκότερη δημόσια προβολή του.

Τα δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην τηλεφωνική συσκευή του Χάροου έχουν βρεθεί ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Νετανιάχου και του εκδότη του Αχρονόθ, Νόνι Μόζες.

Ο πρώην επιτελάρχης του Ισραηλινού πρωθυπουργού έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει και στην έρευνα για «δώρα» που δόθηκαν από επιχειρηματίες στην οικογένεια Νετανιάχου. Αυτή είναι η υπόθεση με αριθμό 1000, στην οποία κύριος ύποπτος είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος μπορεί να κατηγορηθεί για απάτη, παράβαση καθήκοντος ή ακόμη και την αποδοχή μίζας.

Η τρίτη και τελευταία υπόθεση με αριθμό 3000, η οποία «αγγίζει» τον Νετανιάχου είναι η συμφωνία για την αγορά τριών γερμανικών υποβρυχίων από την Thyssenkrupp. Πρόσωπο – κλειδί είναι ο επιχειρηματίας Μάικ Γκέινορ, ο οποίος ήταν και εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. Από την περασμένη εβδομάδα με αντάλλαγμα μία ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικού προστίμου έγινε μάρτυρας κατηγορίας και συνεργάζεται με τις ισραηλινές αρχές. Στο σκάνδαλο εμπλέκεται ο ξάδερφος, στενός σύμβουλος και προσωπικός δικηγόρος του Νετανιάχου, Ντέιβιντ Σίμρον, ο οποίος εκπροσωπούσε νομικά τον επιχειρηματία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter