«Σφοδρές και αήθεις επιθέσεις» καταγγέλλει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ

«Σφοδρές και αήθεις επιθέσεις» καταγγέλλει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ

«Σφοδρές και αήθεις επιθέσεις» εις βάρος της καταγγέλλει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Ελένη Γιαννακοπούλου, «με δεδομένη την πολιτική συγκυρία».

Όπως αναφέρει, οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο «την τρομοκράτηση μου και τον εξαναγκασμό μου σε παραίτηση από τη θέση της Δ/ουσας Συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)».

Όπως εξηγεί: «Οι ενέργειες αυτές αναζωπυρώθηκαν μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των διαδικασιών πιστοποίησης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το έργο του ΕΟΠΠΕΠ. Ώστε χιλιάδες αιτήματα πολιτών που συνδέονται άμεσα με την εργασιακή τους ζωή να συσσωρεύονται αναπάντητα και να παραμένουν σε εκκρεμότητα, οπότε η εικόνα διάλυσης της διοίκησης των δημόσιων οργανισμών υπό την παρούσα κυβέρνηση θα προβάλει, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ως αυτονόητη».

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γιαννακοπούλου:

«Πρόσφατα, και με δεδομένη την πολιτική συγκυρία, δέχομαι σφοδρές και αήθεις επιθέσεις οι οποίες ξεπέρασαν πλέον κάθε όριο και παραπέμπουν σε πρακτικές παρακράτους. Ύβρεις που αποστέλλονται ως μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο ή αναρτώνται ως αφίσες στο χώρο του ΕΟΠΠΕΠ και απειλές εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση μου και τον εξαναγκασμό μου σε παραίτηση από τη θέση της Δ/ουσας Συμβούλου στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Χθες, ενημέρωσα τον υπεύθυνο ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ και θα καταθέσω μήνυση, αποβλέποντας στην προστασία μου απέναντι σε αυτόν τον εξοντωτικό πόλεμο, τον οποίο υπόκειμαι ως μέλος μιας Διοίκησης που έχει τοποθετήσει η παρούσα Κυβέρνηση στον ΕΟΠΠΕΠ.

Οι ενέργειες αυτές αναζωπυρώθηκαν μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών για να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των διαδικασιών πιστοποίησης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το έργο του ΕΟΠΠΕΠ. Ώστε χιλιάδες αιτήματα πολιτών που συνδέονται άμεσα με την εργασιακή τους ζωή να συσσωρεύονται αναπάντητα και να παραμένουν σε εκκρεμότητα, οπότε η εικόνα διάλυσης της διοίκησης των δημόσιων οργανισμών υπό την παρούσα κυβέρνηση θα προβάλει, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ως αυτονόητη.

Από το Μάιο του 2017, οπότε ανέλαβα τη θέση της Δ/ουσας Συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ (έναν οργανισμό με 50 περίπου υπαλλήλους και τεράστιο εύρος αρμοδιοτήτων υπό την εποπτεία του ΥΠΠΕΘ) εργάστηκα συστηματικά για τη διοικητική ανασυγκρότηση και την οικονομική του εξυγίανση, προωθώντας την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική διαχείριση διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αμεροληψία στις δραστηριότητες του ΕΟΠΠΕΠ που σχετίζονται με την πιστοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών Δομών, Κτηρίων και Πρόσωπων.

Σε αυτή την προσπάθεια βρέθηκα αντιμέτωπη με χρόνιες διοικητικές παθογένειες και οικονομικές ατασθαλίες, ιδίως στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, οι οποίες είχαν ήδη διαπιστωθεί από ελέγχους του Γενικού λογιστηρίου του Κράτους και επιβεβαιώθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Με σταθερή την άρνηση μου να συναινέσω σε παραβάσεις νόμων, σε συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών ή σε διεκδικήσεις υποκατάστασης της νόμιμης διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ, δέχθηκα και στο παρελθόν δεκάδες ανυπόστατες καταγγελίες, που επιδίωκαν τον διασυρμό μου με τους γνωστούς τρόπους δολοφονίας χαρακτήρων, με αποκορύφωμα την κατασκευασμένη τον Αύγουστο του 2017 υπόθεση της «προσβολής της εικόνας της Παναγίας».

Έκτοτε, έχουν δημοσιοποιηθεί και αποσταλεί σε κάθε διαθέσιμο σε αυτούς μέσο, αμέτρητες καταγγελίες και έχουν υποβληθεί σε βάρος μου μηνύσεις από διάφορα πρόσωπα, εμπλεκόμενα στις δραστηριότητες του ΕΟΠΠΕΠ, με σταθερό αίτημα τον εξαναγκασμό μου σε παραίτηση.

Δυστυχώς, στη στοχοποίηση μου αυτή συμπράττει το Δ.Σ. του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ, διατυπώνοντας απολύτως ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος μου και προχωρώντας τις τελευταίες μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την αντικατάσταση της Διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ που έχει τοποθετηθεί από την παρούσα κυβέρνηση.

Οφείλω όμως, να αναφερθώ στους Δ/ντες, Προϊσταμένους, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι εκτελούσαν και εκτελούν τα καθήκοντά τους με ιδιαίτερη ευσυνειδησία, εργαζόμενοι καθημερινά με όλες τις δυνάμεις τους για τη βελτίωση των λειτουργιών και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΠΕΠ, παρόλο που δέχονται συστηματικά παρόμοιες επιθέσεις και διαρκείς απειλές.

Είμαι στη διάθεση καθενός και καθεμιάς που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για το έργο που έχει επιτελεστεί στον ΕΟΠΠΕΠ την τελευταία διετία, παρά τις κάθε είδους αντιπαλότητες, τις συκοφαντικές ανακοινώσεις και τα αλλεπάλληλα γραφειοκρατικά εμπόδια που συνάντησα.

Ελένη Γιαννακοπούλου».

Φωτογραφία: Google Street View

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter