Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το «Επιτελικό κράτος»: Η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους

Σφοδρή αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το «Επιτελικό κράτος»: Η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους

Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Εσωτερικών του κόμματος Χρήστου Σπίρτζη, προκάλεσε το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το «επιτελικό κράτος».

Ο κ. Σπίρτζης κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι «επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους» αφού το σχετικό ν/σ, όπως λέει, «σηματοδοτεί την ολική επαναφορά του κράτους της Δεξιάς».

Συγκεκριμένα ο τομεάρχης Εσωτερικών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σημειώνει:

«Αντί για αποκομματικοποίηση και ανεξαρτησία της δημοσιάς διοίκησης, θεσμοθετείται η παλινόρθωση του κομματικού κράτους με διορισμούς ημετέρων.

Αντί για σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού, θεσπίζεται η ενός ανδρός αρχή του Πρωθυπουργού.

Αντί για αξιόπιστους και ανεξαρτήτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, προβλέπεται ο διορισμός του επικεφαλής της μιας και μόνης ελεγκτικής αρχής από τον Πρωθυπουργό.

Αντί για ενίσχυση των αξιόπιστων και ανεξάρτητων δομών έλεγχου, ανατίθεται ελεγκτικό έργο σε ιδιώτες χωρίς κανένα εχέγγυο ανεξαρτησίας.

Αντί για καλή νομοθέτηση, η κυβέρνηση της ΝΔ εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση και επεξεργασία από την ΚΕΝΕ, ερήμην της δημόσιας διοίκησης και των κοινωνικών φορέων».

Και καταλήγει: «Η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο. Το προσωπείο του φιλελεύθερου εκσυγχρονισμού έχει ήδη καταρρεύσει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter