Σφοδρή επίθεση Κοντονή κατά Ράικου

Σφοδρή επίθεση Κοντονή κατά Ράικου

«Να μας πει επιτέλους ποιοι ήταν αυτοί που την εμπόδισαν στην συγκεκριμένη υπόθεση;». Αυτό το ερώτημα απεύθυνε από το βήμα της Βουλής στην εισαγγελέα Ε.Ράικου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Παρέθεσε μάλιστα πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα μετά την παραίτηση της και την επιστολή που δημοσιοποίησε.

«Για ποια συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου κάνει λόγο η κ.Ράικου;» επισήμανε ο Σταύρος Κοντονής προσθέτοντας πως «η κ.Ράικου είναι εισαγγελικός λειτουργός και διαθέτει τα όπλα αν εμποδίζεται στο έργο της να πράξει τα ανάλογα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έθεσε επίσης το ερώτημα του «υπάρχει κανένας που να υιοθετεί αυτές τις απόψεις, μιας εισαγγελικής λειτουργού έναντι των όσων ισχυρίζεται μία ανακρίτρια της διαφθοράς; Η μήπως θα πρέπει να κινηθούμε ανάποδα και να αρχίσουμε να λογοκρίνουμε τον τύπο;».

Ειδικά μάλιστα για το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ο Στ.Κοντονής επισήμανε ότι η κ.Ράικου «εθίγη από ένα διαφημιστικό κυριακάτικης εφημερίδας» κι εδώ «γεννώνται εύλογα ερωτηματικά» αφού «στο δημοσίευμα παρατίθενται κάποια γεγονότα» δηλαδή «η αναφορά της κ.Ζαμανίκα προς τον επόπτη εισαγγελέα εφετών» περί του ότι «ενώ είχαν ζητηθεί δεν είχαν αποστελεί συγκεκριμένα έγγραφα που είχαν κατασχεθεί». 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναρωτήθηκε «από πού και ως πού την παραμονή της δημοσίευσης μιλάει για δημοσίευμα άκρως συκοφαντικό και υποβουλιμιαίο όταν υπάρχει μόνον το διαφημιστικό τρέιλερ;» τονίζοντας ότι «αν υπάρχει κάτι συκοφαντικό είναι η αναφορά της ανακρίτριας» επισημαίνοντας πως γι αυτό «υπάρχει δομημένη διαδικασία εντός του δικαστικού πλαισίου».

 Ο Στ.Κοντονής τόνισε ότι «η κάθε εφημερίδα μπορεί να προβάλλει οτιδήποτε θεωρεί ότι δημιουργεί ένα κλίμα αποκαλύψεων» ενώ απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης θέτοντας το ερώτημα «αν το είχε αποκαλύψει μία εφημερίδα του δικού σας πολιτικού φάσματος, τι θα λέγατε;».

Ο Στ.Κοντονής αναρωτήθηκε σχετικά με την στάση της εισαγγελέα «γιατί στρέφεται με χαρακτηρισμούς κατά της κ.Ζαμανίκα όταν αυτή ακολουθεί την προβλεπόμενη διαδικασία από τον κώδικα». Επισήμανε επίσης σημειώνοντας πως «οι βολές προς την κ.Ράικου δεν προέρχονται ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από οικονομικούς κύκλους, ούτε από κόμματα αλλά από συνάδελφό της». Άρα «για ποια λοιπόν παράκεντρα ομιλείτε εσείς της Ν.Δ;» και «για ποια άλωση της δικαιοσύνης μιλάει το ΠΑΣΟΚ;» και «ποια στήριξη μας ζητάει το Ποτάμι όταν ο κ.Ράικου είχε εμπράκτως λάβει την απόλυτη στήριξη». 

Τέλος αναφερόμενος στην Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων ο υπουργός Δικαιοσύνης επισήμανε ότι «συγχρωτίζεται με τις ανακοινώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όταν οι ενώσεις παίρνουν τέτοιες θέσεις χάνουν από το κύρος και την αξιοπιστία τους»

Τέλος για την υπόθεση της Novartis στην οποία αναφέρεται η Ε.Ράικου επισήμανε πώς «η κυβέρνηση είχε την πρωτοβουλία για την διερεύνηση της υπόθεσης» σε αυτό υπάρχει συμφωνία με την κ.Ράικου προσθέτοντας πως «η έρευνα συνεχίζονταν κανονικότητα» και «το σκάνδαλο Νοvartis είναι η κορωνίδα της διαφθοράς».​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter