Σφοδρή κακοκαιρία «σάρωσε» την Κρήτη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καστέλλι και Θραψανό

Σφοδρή κακοκαιρία «σάρωσε» την Κρήτη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καστέλλι και Θραψανό

Το νέο κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και ιδίως τον Δήμο Χερσονήσου.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες σε Σταλίδα, Ανάληψη, Αγριανά, Κουτουλουφάρι και Γούρνες, όπως μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να πραγματοποιούν  εκατοντάδες επιχειρήσεις άντλησης υδάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τέθηκε η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 6 Μαΐου 2021, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία.

Λέκκας: «Στα Μάλια έπεσε βροχή ενός έτους»

Ενδεικτικές ήταν, για τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας, οι δηλώσεις του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα, ο οποίος σημείωσε ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης έπεσαν στα Μάλια έως 360 χιλιοστά βροχής.

Πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα νερού. Είναι ουσιαστικά η βροχή ενός έτους που έπεσε στα Μάλια σε λιγότερο από ένα 24ωρο», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο cretapost.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter