Σφοδρή κακοκαιρία «χτυπά» τις ΗΠΑ – Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Σφοδρή κακοκαιρία «χτυπά» τις ΗΠΑ – Ακυρώθηκαν εκατοντάδες πτήσεις

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένα αεροπορικά δρομολόγια, αναμένεται ότι θα ενισχυθεί, με χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές και έντονες βροχοπτώσεις σε άλλες, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Ορισμένες περιοχές των μεσοδυτικών και νοτιοανατολικών Πολιτειών υφίστανται ήδη το πρώτο κύμα της σφοδρής χιονόπτωσης ενώ οι βροχές αναμένεται ότι θα πλήξουν τις κεντρικές ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε σήμερα ότι οι μετακινήσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Για τα μεσοδυτικά έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και χιονοθύελλες που αναμένεται να πλήξουν το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, τη Βόρεια και τη Νότια Ντακότα, καθώς και τη Μινεσότα, όπως είπε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ.

“Σήμερα το πρωί είχαμε ήδη χιόνι ύψους 6-10 ίντσες (περίπου 25 εκατοστά) σε αυτές τις περιοχές και είναι πιθανόν να πέσει άλλο τόσο χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας και απόψε το βράδυ”, πρόσθεσε. “Τα ταξίδια θα είναι πολύ δύσκολα σε αυτές τις περιοχές”, τόνισε.

Στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ (Τέξας, Λουιζιάνα, Μισισίπι και Αλαμπάμα) αναμένονται σφοδρές βροχές και υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών.

Η θύελλα ξεκίνησε αργά το βράδυ της Τετάρτης και ως αποτέλεσμα ακυρώθηκαν 509 πτήσεις ενώ παρουσιάστηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα σε άλλες 2.300. Μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Φορτ Γουόρθ του Ντάλας, στο Τέξας, ματαιώθηκαν 320 πτήσεις.

Ο κυβερνήτης του Κάνσας Τζεφ Κολίερ έχει κηρύξει την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. “Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι όταν πλησιάζει ένα τέτοιο φαινόμενο. Ελπίζουμε ότι οι ταξιδιώτες θα έχουν τη σύνεση να προσέχουν τις προειδοποιήσεις και να μην θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο”, τόνισε ο Κολίερ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter