Σφοδρή μεσημεριανή καταιγίδα «πνίγει» και πάλι την Αττική (Video+Χάρτες)

Σφοδρή μεσημεριανή καταιγίδα «πνίγει» και πάλι την Αττική (Video+Χάρτες)

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων που μιλούσαν για νέες βροχές και καταιγίδες στην Αττική, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας και μια σφοδρή καταιγίδα έπληξε σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας μετατρέποντας τη μέρα σε… απόγευμα και πλημμυρίζοντας κεντρικούς δρόμους αλλά και συνοικίες.

Εκατόν ενενήντα κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από πηγές της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Παράλληλα, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, έκλεισαν δρόμοι της Αθήνας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διακόπηκε, πριν από λίγα λεπτά, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, από την Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη, στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος του Νοσκομείου «Σωτηρία» μέχρι τη Βασιλίσσης Σοφίας και στα δύο ρεύματα, στην οδό Καυταντζόγλου, από την οδό Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα, στην Μιχαλακοπούλου, από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων και στην οδό Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι, από την οδό Κονίτσης μέχρι την Σώρου.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, αλλά και στον Περισσό, όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε ακόμα και στο 1 μέτρο.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

_x000D_
_x000D_

Σύμφωνα με το meteo.gr, ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται το μεσημέρι της Κυριακής 28/07 στην Αττική, με 43 mm βροχής στην Αγ. Παρασκευή και 36 mm στην Αμπελόκηπους μέχρι τις 14.30, ενώ οι βροχές συνεχίζονται. Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών που αποτελούν το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής καθώς και της κατανομής των κεραυνών.

Στην Αττική προβλέπονται για τις μεσημεριανές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής για την έντονη βροχόπτωση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter