Σφοδρή χιονοθύελλα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

Σφοδρή χιονοθύελλα στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Η χιονοθύελλα, που εντάθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες δημιούργησε τεράστια προβλήματα.

Το σύνολο του οδικού δικτύου της Λέσβου είναι κλειστό, ενώ τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας βορείου Αιγαίου καθαρίζουν τους δρόμους, που όμως πολύ σύντομα κλείνουν ξανά. Πολλά είναι και τα αποκλεισμένα χωριά. Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν τα χωριά της δυτικής Λέσβου που σε κάποια σημεία το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο, αλλά και χωριά της βόρειας Λέσβου. Χιόνι στρώθηκε ακόμα και στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τη θάλασσα.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ανακοινώθηκε πριν λίγο ότι θα παραμείνει ανοικτή, θερμαινόμενη αίθουσα, μέσα στο δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης, όλο το εικοσιτετράωρο και όσο κρατήσει η κακοκαιρία, για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θέρμανσης και στέγης. Συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέφεραν από το πρωί στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ασθενείς και ιδιαίτερα αυτούς που χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες όλη τη Λήμνο. Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη κίνηση των οχημάτων, που γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις των νησιωτών ακόμα και μέσα στον οικισμό, είχαμε και στον Άγιο Ευστράτιο.

Ακόμα και μέσα στην πόλη της Χίου, το χιόνι σκέπασε αυτοκίνητα, χωρίς όμως εδώ να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Συνεργεία της περιφερειακής ενότητας Χίου και του δήμου λειτουργούν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Ο χιονιάς έφερε χιόνια μέχρι τις παραλίες και σε Ψαρά και Οινούσσες όπου υπήρξαν και προβλήματα εγκλωβισμών που αντιμετωπίστηκαν.

Στα λευκά και η Σάμος, χωρίς όμως προς το παρόν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Αντίθετα, προβλήματα δημιούργησε η χιονόπτωση σε όλη την Ικαρία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter