Σφοδρή επίθεση Ζαχάροβα σε δυτικά ΜΜΕ: Μιλάτε για θύματα μετρώντας μόνον από σήμερα

Σφοδρή επίθεση Ζαχάροβα σε δυτικά ΜΜΕ: Μιλάτε για θύματα μετρώντας μόνον από σήμερα

Ξέσπασε κατά των δυτικών ΜΜΕ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του βρετανικού Sky News, ο οποίος υπενθύμισε τον χαρακτηρισμό «τελείως τρελός» που χρησιμοποίησε για τον Ρώσο πρόεδρο ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας, η Ζαχάροβα προχώρησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά των δυτικών ΜΜΕ που απέφευγαν συνειδητά να αναφερθούν στους ρωσόφωνους πολίτες του Ντονμπάς τα τελευταία 8 χρόνια.

«Είναι περίεργο που ο υπουργός μιλάει έτσι για αξιωματούχους ξένων χωρών, Νομίζω ότι θα μπορούσε να σκεφτεί αντίστοιχους χαρακτηρισμούς και για τον Βρετανό πρωθυπουργό», σημείωσε με νόημα η Ζαχάροβα.

Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας: 

«Γιατί αρχίσατε να μετράτε θύματα μόλις χθες και όχι πριν 5-6 χρόνια; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να παραβλέπετε χιλιάδες νεκρούς εδώ και χρόνια; Δε σας πνίγουν οι τύψεις; Όταν εσείς οι δυτικοί δημοσιογράφοι μιλάτε για τις συμφωνίες του Μινσκ ποτέ δε μιλάτε ότι στην Ανατολική Ουκρανία ειρηνικοί πολίτες έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα. Δεν τους μετρούσατε, όπως και ο Ζελένσκι δεν τους θεωρούσε ανθρώπους. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να μιλάτε για τα θύματα μετρώντας μόνο από σήμερα; 

Αν έτσι είναι η δημοσιογραφία σας, τότε δεν είστε δημοσιογράφοι, δεν είστε άνθρωποι. 

Πού ήσασταν; Γιατί δεν κάνατε αυτές τις ερωτήσεις στο Κίεβο, γιατί δε δείξατε τους ανθρώπους στο Κίεβο; 

Μήπως πρώτα να μετρήσετε τους ανθρώπους που πέθαναν στα χέρια των Βρετανικών αρχών στο Ιράκ. Πόσοι πέθαναν εκεί με εντολές της Ντάουνινγκ Στρητ; Πόσοι άμαχοι και πόσοι στρατιώτες; Να μιλήσουμε για το Αφγανιστάν; Πριν κρίνετε άλλους μιλήστε για τον εαυτό σας. Αν μιλάτε για την Ουκρανία και τις ενέργειες της Ρωσίας για να προστατέψει τους κατοίκους του Ντονμπάς, μην ξεκινάτε από τον Φεβρουάριο του 2022. Η ιστορία ξεκινά το 2013. 

Μετρήστε πόσοι πέθαναν επίσης στην πλατεία Μεϊντάν το 2013. Πόσοι πυροβολήθηκαν από ακροβολιστές; Πόσοι λιθοβολήθηκαν; Αναφερθήκατε έστω και μία φορά σε αυτό; Δεν είναι η αρχή ενός πολέμου αυτή, είναι μια προσπάθεια να σταματήσει ένας πόλεμος πολλών ετών. 

Συγγνώμη για το συναίσθημά μου. Θέλουμε να απαντάμε στα ερωτήματά σας, αλλά αυτό που κάνετε είναι προπαγάνδα. Εντάξει να κάνετε προπαγάνδα σε άλλα θέματα, όταν αναφέρεστε σε έναν πόλεμο που προετοιμάζετε εδώ και μήνες, ενώ στη συνέχεια τα διαστρέφετε όλα και κατηγορείτε τα θύματα, αυτό είναι απαράδεκτο. Συγγνώμη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter