Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη – Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είσαι διεφθαρμένος και… αρχειοθετημένος»

Σφοδρή σύγκρουση Πολάκη – Γεωργιάδη για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είσαι διεφθαρμένος και… αρχειοθετημένος»

Άναψαν τα αίματα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την Επίκαιρη Ερώτηση του Παύλου Πολάκη στον Άδωνη Γεωργιάδη για την «κωλοτούμπα» του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, νυν ΕΟΔΥ σε σχέση με τη δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας εναντίον πρώην στελεχών του οργανισμού -μεταξύ αυτών και ο στενός φίλος και συνεργάτης του υπουργού Υγείας, Σταμάτης Πουλής- αναφορικά με το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας για τις παράνομες προσλήψεις.

Ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. υπουργός Υγείας παρέθεσε αρχικά τα γεγονότα, θυμίζοντας ότι στις 27 Δεκεμβρίου του 2023 το Δ.Σ. του ΕΟΔΥ είχε αποφασίσει ομόφωνα να προβεί σε δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ωστόσο, στις 12 Ιανουαρίου του 2024 -λίγες μέρες αφότου ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε χρέη υπουργού Υγείας- η απόφαση ανατράπηκε μετά την «ανακάλυψη» μίας… ξεχασμένης εισήγησης ενός ακαδημαϊκού.

«Πώς επιτρέπετε να γίνεται αυτό το πράγμα; Έχετε καμιά σχέση με την ακύρωση της απόφασης;» ρώτησε τον υπουργό, ο οποίος προκάλεσε επανειλημμένως τον κ. Πολάκη με χαρακτηρισμούς και μειωτικές αναφορές, όπως: «Σας θεωρώ τον πιο κακό άνθρωπο στην πολίτικη σκηνή, πρωτόγονη κακία, μίσος πρωτόγονο». Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει: «Σε άλλες εποχές θα με είχατε σφάξει».

Ως προς την «ταμπακιέρα», ο Αδ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν παραγγέλθηκε από τον ίδιο η απόσυρση της δήλωσης παράστασης και συμπλήρωσε πως τα νέα στελέχη της νομικής υπηρεσίας που εισηγήθηκαν τη συγκεκριμένη απόφαση, άλλαξαν θέση όταν ανακάλυψαν τη… ξεχασμένη εισήγηση του ακαδημαϊκού.

«Είσαι διεφθαρμένος…»

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε πως ο πολιτικός του αντίπαλος δεν είναι κακός, αλλά διεφθαρμένος. «Δεν είστε αθώος, είστε αρχειοθετημένος» είπε και προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να πάνε μαζί σε συμβολαιογράφο για να υπογράψουν από κοινού ότι παραιτούνται των αποσβεστικών προθεσμιών προκειμένου να οδηγηθούν στα δικαστήρια.

«Εγώ, κατηγορώντας σας για αυτήν την ιστορία με τις προσλήψεις κι εσείς για τον σεκιουριτά» διευκρίνισε και κατέληξε λέγοντας: «Να δούμε ποιος έχει τα κότσια να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια».

«Τα πήρατε…»

Κλείνοντας την τεταμένη συζήτηση, ο υπουργός κατηγόρησε πως ο Π. Πολάκης «πήρε λεφτά» από την εταιρία σεκιούριτι που φρουρούσε το κτίριο του οργανισμού, ενώ έκανε λόγο ακόμα και για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Επικαλέστηκε δε πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο βρίσκει «τζάμι» τη θητεία του, εντοπίζοντας -σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αδ. Γεωργιάδη- «εικονικά τιμολόγια» που αφορούσαν τη συγκεκριμένη εταιρία σεκιούριτι επί υπουργίας Ξανθού – Πολάκη.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δικαστική απόφαση για το Μάτι: Αποζημίωση ύψους 140.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος της τραγωδίας

Λουτρό αίματος στη Γλυφάδα: «Ήρθα να ξεκαθαρίσουμε» – Τα λόγια του δράστη πριν ανοίξει πυρ (Photos)

Λιβύη: «Κατηγορώ» για Φλώρο και τέσσερις στρατηγούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter