Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Τραγωδία στα Τέμπη: Σύγκρουση τρένων με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (Videos)

Σιδηροδρομική τραγωδία σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, συγκρούστηκε με άλλο επιβατικό τρένο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Hellenic Τrain ανακοίνωσε ότι την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν στην αμαξοστοιχία 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 12 νεκροί και 60 τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρονται και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας. Οι 25 εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, εγκαυματίες και ακρωτηριασμένοι. Πληροφορίες από την Πυροσβεστική αναφέρουν ότι 12 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια, ενώ εκφράζονται φόβοι για αύξηση του αριθμού.

Δεκάδες τραυματίες, πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, διασώθηκαν από προσωπικό της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στον τόπο του τραγικού συμβάντος κι έχουν διακομιστεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία Λάρισας και Κατερίνης, ενώ η επιχείρηση απεγκλωβισμού είναι σε εξέλιξη, καθώς τα βαγόνια που εκτροχιάστηκαν έχουν διαλυθεί μετά την σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης τμήμα του τρένου μεταφέρθηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22 το απόγευμα της Τρίτης.

Μεγάλη επιχείρηση από Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί απο Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας άνοιξαν τα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να παραλάβουν τους τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων μεταφέρονται και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Επιπρόσθετα, σε επιφυλακή για να υποδεχθεί τυχόν τραυματίες βρίσκεται και το νοσοκομείο Κατερίνης, όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Στη Λάρισα μεταβαίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και στο σημείο της σύγκρουσης ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, όπως και ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter