Σφουγγάρισμα: Δείτε πώς να καθαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος

Σφουγγάρισμα: Δείτε πώς να καθαρίζετε σωστά το κάθε είδος πατώματος

Όλες οι απορίες που είχατε ποτέ για το σφουγγάρισμα βρίσκουν σήμερα τη λύση τους. Είναι ένα αναγκαίο κακό – αφού οι περισσότεροι το βαριούνται – αλλά αν το κάνετε σωστά τουλάχιστον θα έχετε σωστά αποτελέσματα.

Κάθε φορά που καθαρίζετε το σπίτι σας πιάνετε τον εαυτό σας να ανησυχεί αν κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διατηρήσετε το χώρο σας και –ακόμα πιο συγκεκριμένα- τα πατώματά του στην εντέλεια; Το δάπεδο του σπιτιού σας είναι παλιό και δεν ξέρετε πώς να το καθαρίσετε; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν τα πλακάκια του μπάνιου θα καθαρίσουν καλύτερα αν ρίξετε χλωρίνη; Ή, αντίθετα, έχετε εξορκίσει το σφουγγάρισμα από τις σημαντικές δουλειές του σπιτιού;

Αν σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις έχετε απαντήσει καταφατικά, τα βάσανα και οι ανησυχίες σας τελειώνουν παρακάτω. Κι αυτό γιατί παρακάτω θα βρείτε πώς πρέπει να φροντίζετε σωστά το δάπεδο του σπιτιού σας… με βάση τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες.

Φυσικά και παίζει ρόλο στο σφουγγάρισμα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το πάτωμά σας.

Παρκέ διαρκείας Η μαλακή επιφάνειά του κάνει αυτό το δάπεδο εξαιρετικά ευπαθές. Σφουγγαρίστε το με χλιαρό νερό στο οποίο θα έχετε προηγουμένως διαλύσει ένα φιλικό προς αυτό απορρυπαντικό. Τέλος, όσο το σφουγγαρίζετε, φροντίστε να στύβετε καλά τη σφουγγαρίστρα. Για ποιο λόγο; Το περιττό νερό μπορεί να εισχωρήσει και να καταστρέψει τους αρμούς του παρκέ σας. Σας αρέσει το ξύλο; Εδώ θα βρείτε 5 είδη ξύλου και τους λόγους που τα κάνουν ιδανικά για το σπίτι σας.

Μάρμαρο Το κομψό μάρμαρο καθαρίζεται αποκλειστικά με κρύο νερό. Στην ειδική περίπτωση που η επιφάνειά του παρουσιάζει έντονους λεκέδες, διαλύσετε λίγο σαπούνι Μασσαλίας σε σκόνη στο νερό. Στη συνέχεια, ξεβγάλετέ το και τρίψτε το πάτωμα με ένα στεγνό μάλλινο πανί για να μην δημιουργήσει θαμπάδα.

Μωσαϊκό Πρόκειται για ένα από τα πιο «ιδιοσυγκρασιακά» είδη δαπέδων. Ο καθαρισµός του γίνεται µε κρύο νερό σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά απαλό απορρυπαντικό –τα σκληρά απορρυπαντικά άλλωστε καταστρέφουν τους πόρους του.

Προλουστραρισμένο Η σκληρή επιφάνειά αυτού του δαπέδου το κάνει ανθεκτικό στη διάβρωση που μπορεί να προκαλέσει στους αρμούς του το νερό. Σφουγγαρίστε το με κρύο νερό και ένα μαλακό απορρυπαντικό.

Laminate Αν η επιφάνειά του δαπέδου σας είναι ακρυλική, καθαρίστε την με χλιαρό νερό. Σε αντίθεση με το παρκέ, εδώ δεν χρειάζεται να στύψετε πολύ καλά τη σφουγγαρίστρα. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του πατώματός είναι από μελαμίνη, ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν: το νερό καθαρισμού του πρέπει να είναι κρύο και η σφουγγαρίστρα πολύ καλά στυμμένη.

Πλακάκια Μπορεί η επιφάνειά τους να είναι εξαιρετικά ανθεκτική, οι αρμοί τους, όμως, δεν είναι. Όταν τα καθαρίζετε, λοιπόν, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ νερό ενώ σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε το συχνό σφουγγάρισμά τους. Δείτε εδώ πώς θα καθαρίσετε τέλεια τους αρμούς στο μπάνιο σας.

Πηγή: spirossoulis

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter