«Σφραγίζονται» τα νεκροταφεία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η αυξημένη κίνηση στα νεκροταφεία τις τελευταίες ημέρες, ώθησε πολλούς δήμους να πάρουν περιοριστικές αποφάσεις, ιδιαίτερα ενόψει της Μεγάλης Παρασκευής με στόχο να μην υπάρξει συγχρωτισμός πολλών ατόμων. 

Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ανακοίνωσε ότι τα τρία κοιμητήρια του Δήμου θα μείνουν κλειστά τις επόμενες μέρες. Πρόκειται για τα κοιμητήρια Α΄, Β΄ και Γ΄.

Η απόφαση θα ισχύσει από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη και για όσο διαρκούν τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα κοιμητήρια -όπως είναι λογικό- θα μείνουν ανοικτά μόνο για την τέλεση εξόδιων ακολουθιών και μόνο για τον στενό κύκλο συγγενών που προβλέπεται.

Σε άλλες περιοχές της Αττικής, οι δήμοι λαμβάνουν αντίστοιχες αποφάσεις να κλείσουν τα κοιμητήρια από την Μεγάλη Πέμπτη έως την Δευτέρα του Πάσχα προκειμένου να αποφευχθεί η αθρόα προσέλευση κοινού σύμφωνα με την παράδοση των ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.