Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τους φορείς για την κατάργηση της νομικής Πατρών

Σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τους φορείς για την κατάργηση της νομικής Πατρών

Ομοβροντία κριτικής προκάλεσε από εκπροσώπους φορέων η κατάργηση της Νομικής Πατρών από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου κατάργησης πανεπιστημιακού ασύλου και απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

H πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, τόνισε πως η κυβέρνηση καταργεί το υπό σύσταση Τμήμα χωρίς διάλογο και με μόνα επιχειρήματα ότι ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και πως δεν χρειάζονται άλλοι άνεργοι δικηγόροι. «Δεν μπορεί όλοι οι υποψήφιοι φοιτητές Νομικής της νοτιοδυτικής Ελλάδας να φεύγουν και να πηγαίνουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Κομοτηνή» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει την κατάργηση του Τμήματος, το οποίο αποτελεί αίτημα του Πανεπιστημίου αλλά και 16 ακόμα φορέων της Δυτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθ. Ζούκος, επισήμανε ότι «το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι δεν θα φτιάξουμε Νομική Πάτρας γιατί δεν θέλουμε άλλους ανέργους δικηγόρους, δεν ευσταθεί» και συμπλήρωσε ότι ο αριθμός των εισακτέων θα παραμείνει ο ίδιος. Παρέθεσε δε ότι 1.815 φοιτητές σπουδάζουν στην Κύπρο και αν αθροιστούν και οι υπόλοιποι φοιτητές που έχουν φύγει για άλλες χώρες, τότε ο αριθμός ξεπερνά κατά πολύ τους 2.000. «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πηγαίνουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας ή στο εξωτερικό οι φοιτητές Νομικής από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Νομικής.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, έκανε λόγο για ιστορικό λάθος της κυβέρνησης, ζητώντας να μην γίνει θύμα προεκλογικών δεσμεύσεων η Νομική της Πάτρας και καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter