Σφυροκόπημα Τζάκρη σε Άδωνη για την Pitsos: Θα μείνετε στην ιστορία ως χορηγός της τουρκικής οικονομίας (Video)

Σφυροκόπημα Τζάκρη σε Άδωνη για την Pitsos: Θα μείνετε στην ιστορία ως χορηγός της τουρκικής οικονομίας (Video)

Σφοδρό σφυροκόπημα επεφύλαξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει αναφορικά με την «αποεπένδυση της Siemens και τη φυγή της Pitsos στην Τουρκία».

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, κατέρριψε το αφήγημα Γεωργιάδη και της κυβέρνησης της ΝΔ ότι δήθεν για τη φυγή της Pitsos ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεοδώρα Τζάκρη αρχικά αναφέρθηκε στην περιβόητη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά με τη Siemens to 2012. Σύμφωνα με αυτήν η Siemens θα έπρεπε «ως ελάχιστο και υποχρεωτικό αντιστάθμισμα για τις ζημίες του δημοσίου από τις παράνομες δραστηριότητες της και τα εγκλήματα διαφθοράς στην χώρα μας επί δεκαετίες να επενδύσει 100 εκ. € εντός του 2012 για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία απασχολούσε τη δεδομένη χρονική περίοδο περισσότερους από 600 εργαζόμενους και να επενδύσει 60 εκ. ευρώ προκειμένου να κατασκευαστεί ένα νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα που θα οδηγούσε στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων».

Από την ίδια συμφωνία προβλέπονταν η συγκρότηση ad hoc επιτροπής, της Επιτροπής Επενδύσεων, έργο της οποίας ήταν «η, από κοινού με την υπόχρεη εταιρεία, διερεύνηση του τομέα επένδυσης, στον οποίο η τελευταία υποχρεούται, βάσει της Συμφωνίας Συμβιβασμού, να πραγματοποιήσει στην χώρα μας.

Ωστόσο όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «από τον Σεπτέμβριο του 2012 και μέχρι τον Φλεβάρη του 2014 συνεδριάζει πράγματι η ad hoc αυτή επιτροπή εποπτείας και επενδύσεων όπου η SIEMENS, όπως προκύπτει από τα πρακτικά, εντελώς παρελκυστικά καταθέτει προσχηματικές, πρόχειρες, σχεδόν αστείες προτάσεις, αλλά προβαίνει και σε παράδοξες ερμηνευτικές παραδοχές για το περιεχόμενο της συμβατικής της υποχρέωσης προκειμένου απλά να ροκανίσει τον χρόνο, καθόσον προβλέπονταν και πολύ πιεστικά συμβατικά χρονοδιαγράμματα, και να μην τηρήσει την συμβατική της δέσμευση να προχωρήσει στην πραγματοποίηση της οφειλόμενης επένδυσης που όλοι γνωρίζουμε είναι το εργοστάσιο αυτό της PITSOS στου Ρέντη».

«Το αποκορύφωμα της κοροϊδίας και του εμπαιγμού είναι η κατάθεση εκ μέρους της SIEMENS την 7η-3-2014 μιας αστείας, ολιγοσέλιδης και παντελώς ακοστολόγητης πρότασης που εντός της δεν αναφέρεται κανένας αριθμός, εκτός από τον αριθμό των ολίγων σελίδων της, περί της δημιουργίας δήθεν ενός Παγκόσμιου Κέντρου Δεξιοτήτων για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Λογισμικού!!! Προσέξτε: Το εργοστάσιο παραγωγής στην Ελλάδα για ένα έργο αξίας άνω των 60 εκ, στο οποίο θα απασχολούνταν άνω των 700 ατόμων, έγινε «Κέντρο Δεξιοτήτων για την ανάπτυξη Βιομηχανικού Λογισμικού» ανέφερε η κα Τζάκρη.

https://www.facebook.com/thtzakri/posts/845165809561124

Η επιστολή σε Στουρνάρα

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν υπηρεσιακοί παράγοντες της επενδυτικής επιτροπής και να στείλουν έγγραφα στον τότε Υπουργό Ανάπτυξης και στον τότε Υπουργό Οικονομικών τους. Σε αυτά οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωναν τον Στουρνάρα «ότι επί 18 μήνες η SIEMENS εμπαίζει με την PITSOS την Ελληνική Πολιτεία και ότι η πρότασή της είναι ένα προσχηματικό, αστείο και ακοστολογήτο 15σέλιδο, ένα γονατογράφημα», όπως σημείωσε η κα Τζάκρη.

Δείτε τα έγγραφα που παρουσίασε στη Βουλή με τα οποία είχε ενημερωθεί ο Γιάννης Στουρνάρας για τα όσα συνέβαιναν.

«Από αυτό προκύπτει ότι ο τραπεζοκόμος των στρατηγικών κακοπληρωτών χάρισε στην SIEMENS την οφειλόμενη επένδυση που όλοι γνωρίζουμε ότι αφορούσε το εργοστάσιο της PITSOS για το οποίο συζητούσε επί 18 μήνες η Επιτροπή.

Την επένδυση της PITSOS την σκότωσε η ΝΔ και ο τότε Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος δεν ζήτησε την εκπλήρωση της υποχρέωσης της εταιρείας SIEMENS να υλοποιήσει την οφειλόμενη επένδυση και την διευκόλυνε έτσι να πάει στην Τουρκία» τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Χαρίσατε κλεμμένα και μίζες»

Η ίδια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Στουρνάρας, Σαμαράς, Μητσοτάκης και Σια είναι όλοι αυτοί διαχρονικά που χάρισαν στην SIEMENS την επένδυση των 60 εκ και την διευκόλυναν να πάει στην Τουρκία. Επί των ημερών της ΝΔ εξαντλήθηκαν τα συμβατικά χρονοδιαγράμματα και επί των ημερών της ΝΔ η ΠΙΤΣΟΣ έφυγε στην Τουρκία» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μένω έκπληκτη από το γεγονός ότι συγκαλύπτετε αυτό το τερατώδες πραγματικά έγκλημα εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Στην ουσία χαρίσατε όχι μόνο τα κλεμμένα και τις μίζες, αλλά αφαιρέσατε από το ελληνικό ΑΕΠ κάθε είδος προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της εταιρείας που θα παράγονταν εδώ» σημείωσε ακόμη η κα Τζάκρη.

Διευκολύνατε τη Siemens

Όπως ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι μόνο οι 180 εργαζόμενοι της ΠΙΤΣΟΣ και των συνδεδεμένων εταιρειών. Είναι οι 700 θέσεις εργασίας που δεν δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και είναι ακόμη ένας απροσδιόριστος αριθμών συνδεδεμένων με την βιομηχανία βιοτεχνιών και παραγωγικών μονάδων που παγκοσμίως αναπτύσσονται πέριξ κάθε σοβαρής βιομηχανικής εκπαίδευσης».

«Άρα στην ουσία διευκολύνατε την SIEMENS να εξοικονομήσει εργατικά κόστη και ταυτόχρονα από την πίσω πόρτα να αποκομίσει υπερκέρδη στο πλαίσιο των αδασμολόγητων συναλλαγών και της τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις οποίες, την ώρα που μεγιστοποιεί τις προκλήσεις της και τις απειλές της η Τουρκία, μόλις προχθές θυμήθηκε ο κύριος Δένδιας να ψελλίσει ότι θέλει δήθεν να καταγγείλει, δηλαδή αστεία πράγματα για εσωτερική κατανάλωση σημείωσε.

«Πραγματικά θα εγγραφείτε στην ιστορία ως χορηγός της τουρκικής οικονομίας και ως παράγοντας εντατικοποίησης του ρυθμού αποβιομηχάνισης της χώρας μας. Είμαι σίγουρη ότι φταίει ο δήμαρχος που δεν έγινε η επένδυση, όπως φταίνε και οι ασθενείς που έπαιρναν τα φάρμακα για το σκάνδαλο της Novartis. Είστε πάντα ρυθμισμένος στην ίδια λογική: να αθωώνεται τους κλέφτες και να ραπίζετε τους νοικοκύρηδες» σημείωσε ακόμη η Θεοδώρα Τζάκρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter