Σφυροκόπημα από υγειονομικούς κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Θριάσιο – «Είμαστε αυτοί που κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια» (Video)

Σφυροκόπημα από υγειονομικούς κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη στο Θριάσιο – «Είμαστε αυτοί που κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια» (Video)

Με συνθήματα και πανό περιμέναν τον Άδωνη Γεωργιάδη στο Θριάσιο νοσοκομείο γιατροί και νοσηλευτές. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, που επισκέφθηκε το νοσοκομείο με αφορμή τα εγκαίνια ειδικής μονάδας, επιδόθηκε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου, ωστόσο γιατροί και νοσηλευτές τον ανάγκασαν να τους δώσει τον λόγο, γκρεμίζοντας σε λίγα λεπτά το αφήγημα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, νοσηλευτής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, πήρε τον λόγο και θύμισε στον υπουργό Υγείας, ότι η «κυβέρνηση υποδέχθηκε τους Υγειονομικούς του νοσοκομείου και κατοίκους της περιοχής με ΜΑΤ». 

«Διαβεβαιώνουμε τον υπουργό και τον διοικητή του νοσοκομείου ότι δεν είμαστε εγκληματίες, ούτε αυτοί που φωνάζουμε είμαστε. Είμαστε αυτοί που δουλεύουν και κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια» τόνισε.

«Λήγουν οι συμβάσεις μας ενώ είμαστε αυτοί που δουλεύουμε στις ΜΕΘ και στις υποστελεχωμένες κλινικές, του νοσοκομείου που έχει 310 κενές οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων» ανέφερε και συνέχισε «οι προσλήψεις που γίνονται είναι λιγότερες από εκείνους που φεύγουν» με αποτέλεσμα τα κενά να παραμένουν.

Παράλληλα, ανέφερε με νόημα ότι «αυτά είναι που παρέλειψε να αναφερθεί ο υπουργός» και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μητρώου των δημοσίων υπαλλήλων, ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων το 2013 ήταν 90.000 και τώρα έχει πέσει στους 70.000». «Επίσης, 300 συνάδελφοι συμβασιούχοι που κρατάνε το νοσοκομείο, από 31/12 δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά» τόνισε.

«Η διοίκηση του νοσοκομείου έπειτα από εντολή του υπουργείου προωθεί την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία και 40 συμβασιούχοι θα απολυθούν» κατήγγειλε.

Σε άλλο σημείο είπε μάλιστα ότι υπουργός παρέλειψε να αναφέρει ότι «1400 ασθενείς είναι σε πολύμηνη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο Θριάσιο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού».

«Στο νοσοκομείο λειτουργούν μόνο 7 από τις 13 χειρουργικές αίθουσες» και καυστικά αποκάλυψε ότι «είμαστε το μοναδικό νοσοκομείο της δυτικής αττικής, δίπλα στα διυλιστήρια και μερικοί νομίζουν ότι με δωρεές και χορηγίες θα ξεχάσουμε τους νεκρούς» εργαζόμενους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το Θριάσιο είναι «το μοναδικό νοσοκομείο που δεν υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, με αποτέλεσμα ακόμα και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς του νοσοκομείου να τους φορτώνουν σε ασθενοφόρα και να τους πηγαίνουν σε ιδιωτικά κέντρα» ανέφερε.

Καταρρίπτοντας το αφήγημα του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει ψηφιακός τομογράφος μαστού με αποτέλεσμα χιλιάδες γυναίκες της δυτικής Αττικής για τον προληπτικό τους έλεγχο να αναγκάζονται να πληρώνουν όταν παύουν τα ειδικά προγράμματα».

«Είναι πρόκληση για εμάς η παρουσια υπουργού σήμερα, καθώς στη Βουλή έχει αναφέρει ότι το Θριασιο δεν είναι από τα αδικημένα νοσοκομεία» κατέληξε ο υγειονομικός.

Δείτε το βίντεο από το 18:00: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter